Nyheter


Inför IFK Norrköping-ÖIS

18 februari 2017

I morgon söndag är det äntligen dags för tävlingspremiär när ÖIS går in i Svenska Cupens gruppspel. IFK Norrköping väntar på bortaplan. Avspark sker kl. 16.00 på Östgötaporten.

I ÖIS första tävlingsmatch för året står IFK Norrköping för motståndet i Svenska Cupen. Fjolårs trean i allsvenskan blir en svår nöt att knäcka, men även en utmaning som Marcus Lantz inte säger nej till.

– De blev svenska mästare för två år sedan och trea i fjol. Det är det bästa vi har i Sverige för tillfället. Det blir en riktig värdemätare och det ska bli intressant att se hur vårt spel står sig mot Norrköping. Det blir en härlig utmaning att ta sig an, säger Marcus Lantz som ser fram emot att äntligen spela en tävlingsmatch igen.

– Det är alltid roligt att spela matcher som gäller något som i cupen nu istället för träningsmatcher. Samtidigt kommer vi inte att förändra särskilt mycket. Vi är fortfarande i uppbyggnadsfasen och kommer inte riskera eller offra något nu. Det viktiga är att vi är i fas mot Varberg i premiären i superettan.

Motståndarna
Det smått sensationella SM-guldet 2015 följdes upp med en tredjeplats i allsvenskan i fjol för IFK Norrköping. Utöver allsvenskan kvalade laget även till Champions League förra året. Där tog det stopp direkt i andra rundan då norska Rosenborg blev för svåra.

Trots en del spelarförluster till utlandet hade IFK Norrköping ändå med hela fem spelare i A-landslagets trupp till januariturnén. Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, David Moberg Karlsson, Nicklas Bärkroth och Sebastian Andersson var kvintetten som förbundskapten Janne Andersson, tidigare i just Norrköping, tog ut. Östgötarna har utöver detta ytterligare tre A-landslagsspelare i form av David Mitov Nilsson (Makedonien), Jon Gudni Fjoluson (Island) och Simon Skrabb (Finland).

Östgötarna har redan hunnit med fem matcher under 2017. Facit är tre vinster och två förluster. Norrköping inledde året med två nederlag mot ukrainska Shakhtar Donetsk och österrikiska SV Mattersburg. Sedan dess har det blivit tre raka vinster mot, i tur och ordning, HJK Helsingfors, IK Frej och Hammarby IF.

ÖIS senaste match
Förra veckan blev seriekonkurrenten Varbergs BoIS för svåra. Bortamatchen slutade med en 2-3-förlust. ÖIS hade mest boll och skapade de flesta chanserna, men Varberg var effektivare och kunde vinna med uddamålet. ÖIS mål prickades in av Daniel Paulson och junioren Adis Gibanica. För den sistnämnde innebar målet hans allra första i A-lagsammanhang.

Senaste startelvor
ÖIS (Förlust 2-3 mot Varbergs BoIS)
1 Stojan Lukic (K)
2 David Johansson – 5 Johan Hammar – 6 Hannes Sahlin – 18 Jacob Ericsson
14 Daniel Paulson – 19 Rasmus Bozic – 20 Sebastian Carlsén – 7 Daniel Sliper
3 Johan Elmander – 11 William Atashkadeh

IFK Norrköping (Vinst 2-0 mot Hammarby IF)
31 Michael Langer
6 Linus Wahlqvist – 4 Andreas Johansson – 14 Eric Smith – 11 Christopher Telo
9 David Moberg Karlsson – 25 Filip Dagerstål – 20 Daniel Sjölund – 10 Simon Skrabb
17 Kalle Holmberg – 19 Sebastian Andersson

Vad: IFK Norrköping-ÖIS, Gruppspel i Svenska Cupen
Tid: Söndag 19 februari kl. 16.00
Plats: Östgötaporten, Norrköping
Pris: 50-100 :-

Har du inte möjlighet att ta dig till Norrköping kan du se matchen på tv. CMore Sport är kanalen som gäller då. Har du inte kanalen eller ett CMore-konto kan du köpa matchen för 99:- via denna länk.

Ett annat alternativ att följa matchen är genom vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från hela matchen.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort.

 

Text: Johan Velagic