Nyheter


Inför IFK Värnamo – Örgryte IS

2 november 2017

På lördag är det dags för den sista omgången av Superettan. För ÖIS del står ett nytt kontrakt på spel när laget åker till Småland för match mot IFK Värnamo. Avspark 16.00 på Finnvedsvallen i Värnamo.

Efter ett händelserikt år kokas det nu ner till en sista och avgörande match borta mot IFK Värnamo. I potten ligger ett nytt kontrakt och spel i Superettan även 2018.

– Det gäller att ta sig an matchen med mod, vilja och attityd att göra en bra prestation. Det kan vara skönt att spela på bortagräs då vi är vana vid att spela på naturgräs. Det ska bli spännande att ta sig an Värnamo, säger Sören Börjesson.

Ett poäng räcker för att säkra kontraktet, hur resonerar ni inför avslutningen?
– Vi kommer att ha koll på hur det ser ut på de andra arenorna och hur det eventuellt kan påverka oss. Men utgångsläget är det att spela matchen som en vanlig match. Det är två lag som möter varandra med samma förutsättningar. Båda lagen har ambitionen att vilja vinna matchen. Det är därför vi spelar fotboll, att vi vill vinna matcher i sådan lägen. Det gäller att spela smart och klokt både framåt och bakåt, säger Börjesson.

Motståndarna
IFK Värnamo hade en kämpig avslutning på fjolårets säsong och var endast tre poäng från ett kval för att hålla sig kvar i superettan. Det blev till slut en elfteplats i tabellen, fyra poäng bakom ÖIS. Däremot hade smålänningarna plusstatistik på ÖIS förra året. Värnamo vann sin hemmamatch med 4-2 och på Gamla Ullevi slutade det med ett kryss, 2-2. Vårens möte vann däremot ÖIS med 2-0.

IFK Värnamo har inför säsongen tappat flertalet nyckelspelare. Det tyngsta tappet är Issam Jebali som skrev på för Elfsborg och som är aktuell för det tunisiska landslaget. Duon med målvakten Jonathan Rasheed och mittbacken David Engström lämnade för spel i BK Häcken. Dessutom gick hela superettans assistkung från i fjol, Johan Svahn, till Gais. Medan lagkapten Martin Claesson valde att avsluta sin fotbollskarriär. Laget har ersatt med bland annat förre MFF-talangen Petar Petrovic som leder hela assistligan med tolv målgivande passningar. Anfallaren Melvin Frithzell tryckte in 21 baljor i Division 2 för Kvarnby IK i fjol. I år har han nätat nio gånger i Superettan. Hans anfallskollega Pär Cederqvist leder den interna skytteligan med tolv mål.

IFK Värnamo har stått för en stabil säsong i år. Hela andra halvan av säsongen har laget placerat sig mellan nionde och sjunde plats i tabellen. Smålänningarna är hela ligans formstarkaste lag med imponerande sju vinster på de nio senaste matcherna. Senast plockade Värnamo sin tredje raka seger när Norrby besegrades. Kontraktet för nästa år är redan säkrat för Värnamo som bäst kan sluta på en fjärdeplats.

ÖIS senaste match
Den avslutande hemmamatchen i Superettan 2017 slutade i moll. Helsingborgs IF blev för svåra och kunde vinna med klara 3-0 efter två sena mål i andra halvlek.

 

Senaste startelvorna
Örgryte IS (Förlust 0-3 mot Helsingborgs IF)
1 Stojan Lukic
2 David Johansson – 5 Johan Hammar (K) – 6 Hannes Sahlin – 18 Jacob Ericsson
3 Johan Elmander – 20 Sebastian Carlsen – 8 Andreas Östling – 7 Daniel Sliper
11 William Atashkadeh – 10 Hakeem Araba

IFK Värnamo (Förlust 1-2 mot Norrby IF)
Tobias Andersson
Victor Nilsson – Fredrik Lundgren – Tyler Lissette – Freddy Winst
Liridon Silka – Oscar Johansson – Simon Nilsson – Petar Petrovic
Pär Cederqvist – Egawa Masanobu

Vad: IFK Värnamo – Örgryte IS
Tid: Lördag 4 november kl. 16.00
Plats: Finnvedsvallen, Värnamo

 

Biljetter till IFK Värnamo – Örgryte IS 4 november

För dig som inte kan se matchen på plats liverapporterar vi från matchen på vårt Twitterkonto. Matchen sänds även via C More. Köper du matchen här går en del av intäkterna till Örgryte IS.

 

Text: Johan Velagic