Inför ÖIS – Östers IF - Örgryte Fotboll

Inför ÖIS – Östers IF

I morgon lördag gästas ÖIS av Östers IF på ÖIS-gården. Vi bjuder in till en riktig Superlördag där U19-laget spelar en match innan och U16-laget en match efter A-lagets. Träningsmatchen mot Öster börjar 13.00, men redan 10.15 är det avspark i U19-derbyt mot Qviding. Varmt välkommen.

Senaste matchen mot småländskt motstånd slutade med en härlig 3-0 seger mot Kalmar FF. Nu står superettankollegan Östers IF för motståndet.

– Det är en bra värdemätare då det är ett lag som kommer att spela i superettan. Det ska bli kul att se vart vi står jämfört med dem. Senaste matchen mot Kalmar var förmodligen den bästa matchen vi har gjort i år. Vi har ju en tanke att det ska bli bättre och bättre. Sen visar det sig vilken betydelse det har när Wille (Atashkadeh) och Johan (Elmander) får jobba ihop. Det visar både hur bra det är när de är på plan, men även hur sårbara vi kan vara. Nu får vi se om de kommer till spel mot Öster också, säger huvudtränare Marcus Lantz.

 

Motståndarna
Klassiska Östers IF med en imponerande 13:e plats i den allsvenska maratontabellen och fyra SM-tecken på sin meritlista kommer på besök. I år är klubben nykomlingar i superettan efter att ha vunnit division 1 södra i fjol. Laget släppte endast in 15 mål på de 26 omgångarna.

Anfallaren David Johannesson var lagets bästa målskytt förra säsongen med åtta mål. I år har smålänningarna förstärkt upp ytterligare på anfallssidan genom värvningen av förre utlandsproffset Admir Bajrovic som prickade in sex mål i superettan för Ljungskile i fjol. Annars utgörs truppen av flertalet spelare med allsvensk rutin blandat med talanger som tillhör Sveriges olika ungdomslandslag.

Öster har spelat sex träningsmatcher under året. Hälften har slutat med förluster mot Halmstad, Trelleborg och Husqvarna. Klubben har även kryssat mot Falkenberg och nu i senaste matchen mot Karlskrona. Det har endast blivit en vinst och den kom i Smålandsderbyt mot Jönköpings Södra.

 

ÖIS senaste match
Efter lite tyngre förluster kom det en efterlängtad vinst förra helgen. Allsvenska Kalmar FF avfärdades med klara 3-0. Anfallskollegorna Johan Elmander och William Atashkadeh gjorde comeback. Den sistnämnde öppnade bland annat målskyttet mot Kalmar. Emil Skogh prickade in slutresultatet till 3-0. Däremellan gjorde Kalmar ett självmål.

 

Senaste startelvorna
ÖIS 
(Vinst 3-0 mot Kalmar FF)
1 Stojan Lukic

29 Danny Ervik – 5 Johan Hammar (K) – 21 Tommie Veljovic – 18 Jacob Ericsson

17 Emil Skogh – 8 Andreas Östling – 20 Sebastian Carlsen – 14 Daniel Paulson

3 Johan Elmander – 11 William Atashkadeh

Östers IF (Oavgjort 1-1 mot FK Karlskrona)
Darmin Sobo

Mattias Pavic – Mario Vasilj – Filip Örnblom – Jesper Lövdahl

Isaac Shaze – Sebastian Crona

Enoch Adu – Jonathan Levi – Robin Östlind

David Johannesson

 

Vad: ÖIS-Östers IF, Träningsmatch
Tid: Lördag 18 mars kl. 13.00
Plats: Hammarviken Arena, ÖIS-gården
Pris: 40 :-

Du har väl inte missat att ÖIS kommer att anordna en heldag på ÖIS-gården i samband med matchen mot Östers IF? Läs mer om vår Kick-Off under Superlördagen 18 mars.

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från hela matchen.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn