Nyheter


Inför Örgryte IS – Grebbestads IF

4 mars 2018

Redan på tisdag är det dags för ny match. Grebbestads IF från Division 1 kommer på besök. Avspark sker 17.00 på Bravida Arena dit matchen är flyttad.

ÖIS plockade tredje raka segern i går lördags när norska Fredrikstad besegrades med 1-0. Därmed har ÖIS vunnit fyra av fem matcher under försäsongen. Hållit nollan i fyra av matcherna och endast släppt in ett mål. Tisdag 6 mars väntar Grebbestads IF.

Motståndarna
Grebbestads IF är i år nykomlingar i Division 1 efter en rafflande sista omgång i fjol. Grebbestad var piskade att vinna hemma mot Skoftebyns IF samtidigt som FC Trollhättan tappade poäng. Exakt det hände. Stor hjälte blev förre ÖIS:aren Anton Henriksson som prickade in matchens enda mål mot Skoftebyn. 2018 spelar Grebbestads IF i Division 1.

Nyss nämnde Anton Henriksson är en av nyckelspelarna i Grebbestads IF. Anton spelade tre säsonger i ÖIS 2014-2016 och antecknades bland annat för 16 matcher i Superettan. Det överlägset mest rutinerade namnet i truppen är däremot Antons kusin, Jonas Henriksson. Den numera 41-årige anfallaren har tio säsonger i Allsvenskan och 230 allsvenska matcher på sitt konto. 2008 vann han även skytteligan i Superettan. I fjol bildade kusinerna anfallspar i Division 2 och stod för 20 av Grebbestads 51 mål. Jonas vann den interna skytteligan på tolv baljor.

Grebbestad har inlett säsongen 2018 på ett imponerande sätt. Fyra matcher har laget hunnit med så här långt. Tre vinster mot IK Gauthiod, IFK Uddevalla och Vänersborgs FK samt ett kryss mot FC Trollhättan är facit.

ÖIS senaste match
För andra helgen i rad vann ÖIS med 1-0 på Valhalla IP. I lördags besegrades norska Fredrikstad FK. I en jämn match var ÖIS strået vassare och avgick med segern efter Simon Nilssons första mål i ÖIS-tröjan. Samtidigt debuterade Alibek Aliev och Danny Ervik gjorde comeback och sin första match för året.

Senaste startelvan
Örgryte IS (Vinst 1-0 mot Fredrikstad FK)
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 3 Karl-Johan Lindblad – 5 Anton Lans
22 Filip Almström Tähti – 8 Jakob Lindström – 9 Simon Nilsson – 17 Emil Skogh
20 Diego Montiel – 14 Daniel Paulson (K)
96 Alibek Aliev

Vad: Örgryte IS – Grebbestads IF
Tid: Tisdag 6 mars kl. 17.00
Plats: Bravida Arena, Göteborg

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från matchen.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic