Nyheter


Inför Örgryte IS – Sävedalens IF

30 januari 2018

På torsdag är det äntligen dags för årets första match. Sävedalens IF från Division 2 kommer på besök. Thomas Askebrand och flera spelares allra första ÖIS-match. Avspark sker 18.00 på Hammarviken Arena, ÖIS-gården. Varmt välkommen.

Knappt tre månader efter det dramatiska kvalet mot Mjällby är det äntligen dags för match igen. På torsdag är det dags för årets första match då Sävedalens IF står för motståndet. Matchen är den första för både huvudtränare Thomas Askebrand och en rad nyförvärv.

– Första matchen är alltid första matchen. Man vet inte riktigt vart man står utan gnuggar på mycket på träningar. Det är en tung träningsperiod under försäsongen. Vi får se hur det ser ut, men förhoppningen är att visa lite av de kvaliteterna vi ska ta fram sen när serien startar. Det ska bli härligt att starta, säger Thomas Askebrand.

Motståndarna
Sävedalen stod för en stark säsong i fjol. Laget slutade på en tredjeplats i Division 2. Endast två poäng från seriesegern och endast några snöpliga mål från ett kval upp till Division 1.

Under 2017 blev Gustav Ludwigson klubbens bästa målskytt med åtta baljor i seriespelet. Anfallaren bjöds in till höstens provspelsvecka hos ÖIS och imponerade så pass mycket att han belönades med ett kontrakt. Med Ludwigson borta lär 20-årige Derrick Ddungu få ett än större ansvar framåt. I fjol blev det sju fullträffar för den kvicke anfallaren/yttern som anslöt från Gunnilse. Ynglingen har gjort en imponerande resa från födelselandet Uganda till Sverige där han nu jagar sin dröm. Mer om det kan du läsa här. I övrigt är Sävedalen präglat av ÖIS-ättlingar. Inte mindre än fem spelare i dagens trupp har tidigare representerat ÖIS.

ÖIS senaste match
11 november. Andra och avgörande kvalmatchen mot Mjällby AIF. ÖIS i världens brygga, men lyckas vända och ta matchen till förlängning. Väl där trillar avgörande 3-1 in med endast en minut från en oviss straffläggning. ÖIS kvar i Superettan även 2018. Återupplev det galna dramat här och börja ladda inför årets första match och säsongen 2018.

Vad: Örgryte IS – Sävedalens IF
Tid: Torsdag 1 februari kl. 18.00
Plats: Hammarviken Arena, ÖIS-gården

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från matchen.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic