Nyheter


Information angående säsongsstarten

Klubbarna inom Svensk Elitfotboll (SEF) har i dag enats om ett inriktningsbeslut att verka för att ligastarten flyttas till början av juni.

De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

Ambitionen att ligorna ska starta senast i början på juni stöttas av Svensk Elitfotbolls samtliga klubbar samt huvudpartners.

SEF och klubbarna är ytterst medvetna om att de inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset, och att det därmed kan ske förändringar som gör att man, när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa. Den diskussionen tas i så fall då, och endast om den behövs. SEF kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrän det i så fall blir aktuellt.

Efter att Svenska Fotbollförbundet har sagt sitt så återstår ett arbete med att fastställa en ny årsplan och se över exakta datum för start och övriga omgångar.

Mer information kommer så fort den nya årsplanen är fastställd.