Nyheter


Information till dig med årskort

För en vecka sedan kom beskedet att fotbollen ges klartecken att starta 14 juni. Med anledning den pågående Covid-19-pandemin kommer säsongen inledas utan publik.

Det innebär att du som har köpt årskort till herrlagets matcher inte kommer att kunna nyttja det så länge myndighetens riktlinjer gäller. I nuläget har ÖIS Fotboll ingen information om när publik kan komma att tillåtas på arenorna igen.

Att vi måste inleda Superettan med tomma läktare är ett nödvändigt ont och absolut ingenting vi hade önskat. ÖIS är inte detsamma utan stödet från läktarna.

Att spela utan publik innebär också en ekonomisk utmaning av stora mått. Uteblivna intäkter för lösbiljetter och årskort innebär en prövning för föreningens ekonomi.

Du som supporter har dock givetvis rätt att kräva dina pengar tillbaka* då årskortet inte kommer gå att nyttja i den utsträckning vi utlovat. ÖIS Fotboll har också all förståelse för att alla inte har möjlighet att inte begära pengarna tillbaka. Nedan följer information kring de olika val du som årskortsinnehavare har.

Om du har ytterligare frågor är du välkommen att höra av dig via mejl till bjorn.nilsson@oisfotboll.se

Jag vill inte ha någon ersättning för mitt årskort. Hur gör jag?

Som förening är vi oerhört tacksamma för alla som väljer detta alternativ, det betyder mycket för oss. I formuläret nedan väljer du alternativet “Behåll årskort utan kompensation”.

Notera att du som valt detta alternativ avsäger dig möjligheten att få återbetalning av ditt årskort efter säsongens slut.

Givetvis är du som valt detta alternativ välkommen på Gamla Ullevi när publik tillåts igen.

Jag vill ha viss ersättning för mitt årskort. Hur gör jag?

Då väljer du alternativet “Ta del av kompensationspaket”. Kompensationspaketet består av att du får 20% rabatt i Store1887 året ut, 20% rabatt på nästa års årskort samt 20% rabatt på årets ÖIS-gala (uteblir galan 2020 får du rabatt galan 2021).

Notera att du som tagit del av kompensationspaketet avsäger dig möjligheten att få återbetalning av ditt årskort efter säsongens slut.

Givetvis är du som valt kompensationspaketet också välkommen på Gamla Ullevi när publik tillåts igen.

Kan jag få ersättning för matcher som spelas utan publik?

Ja, du kan få ersättning för de matcher som du på grund av myndigheternas riktlinjer inte kan besöka. Detta gäller dock ej om du har valt att ta del av vårt kompensationspaket eller klickat i att du vill behålla ditt årskort utan kompensation.

Jag har tyvärr inte ekonomiska möjligheter att avstå från ersättning. Vilken ersättning kan jag få?

Årskortet består av en mängd matcher. Ersättningen beror hur många matcher du inte kan se på grund av myndigheternas riktlinjer. Om hälften av matcherna spelas utan publik har du rätt till ersättning för halva summan exempelvis.

Behöver jag ansöka om att få ersättning?

Ja, du behöver skicka in ett ersättningsanspråk till föreningen efter säsongens slut. Ersättningen kommer att betalas ut efter att vi behandlat ansökan. Notera att detta alltså sker efter säsongens slut. Vidare information om hur detta fungerar kommer föreningen att återkomma kring.

Föreningen har full förståelse för att olika människor har olika förutsättningar och varje enskild supporter är fri att besluta hur denne vill göra. Vi ber alla respektera varandras beslut.

Gör det för vårt Sällskap, för sen ska vi fira.

* Notera att återbetalning och kompensationspaket bara kan ges till de som köpt sitt årskort och inte till personer som fått sitt årskort via kampanjen “Gör det för vårt Sällskap, för sen ska vi fira”.