Intervju med Martin Mutumba efter segern mot Syrianska - Örgryte Fotboll

Intervju med Martin Mutumba efter segern mot Syrianska

Intervju med Martin Mutumba efter matchen igår.

Text Tomas Levin

Din syn på matchen?

– Syrianska har inte gått bra i år och vi hade bestämt att sätta hög press på dem första 15 och försöka få ledningen. Vi fick inte hål på dem och de började växa in i matchen, det är sånt som händer i fotboll. Vi behöver bara sätta våra lägen, det här ett lag som vi ska slå och lämna bakom oss i tabellen. Vi hade lite tur vid första målet, Seb hittade William ändå. 2-0 gör vi på ett bra sätt genom Seb och William igen. Efter det kunde Dardan och jag avsluta jobbet.

Det såg stabilt ut.

– Det tycker jag också. De la bara in långbollar i mitten och där har vi två riktiga fyrtorn. Ska man göra nickmål där, så måste man vara riktigt stark.

Du kom in i mitten av andra.

– Ja, jag ville göra allting på en gång! Jag vill spela fotboll och visa mig från min bästa sida för publiken. Jag är glad för de minuter jag fick och gjorde så gott jag kunde.

Hur är formen?

– Jag känner mig i bra form och skulle nog ha kunnat spela mer. Nu vinner vi och har en bra harmoni i laget. Tränaren vet vad han gör och det är bara att köra på.

Ditt facit är annars två matcher, två segrar.

– Det beror inte på mig,utan det är hela laget tillsammans. Vi har bestämt oss för att vinna över lagen som ligger under oss i tabellen och komma upp på säker mark.

Att spela i Superettan?

– Jag kände att jag behövde börja om med fotbollen och jag vill vara nära min familj. Jag har inte heller spelat fotboll på länge och då valde jag att skriva på för ÖIS i 1,5 år. Förhoppningsvis spelar vi på en högre nivå en vacker dag.

Hur trivs du i Göteborg?

– Jag har funnit mig väl tillrätta, men det är väldigt svårt att köra bil här med spårvagnar och allt, så jag promenerar helst…(skratt).

ÖIS – Syrianska 2-0 (0-0)
1-0 (54′) William Atashkadeh (Sebastian Ohlsson)
2-0 (69′) William Atashkadeh (Sebastian Ohlsson)

Varning ÖIS: Björn Anklev

Varningar SYR: Alexander Michel, Antonyos Celik

Vad andra skriver om matchen

Svenska Fans

GT

GP

Fotbollskanalen-höjdpunkter

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn