Nyheter


Jacob Ericsson & Emil Skogh klara för ÖIS

8 december 2016

ÖIS gör en dubbelvärvning. I dag torsdag blev det klart att Jacob Ericsson och Emil Skogh ansluter till Sällskapet. Båda spelarna skriver på för två år.

För Jacob Ericsson är det hans andra sejour i ÖIS. Efter två säsonger i Gefle och allsvenskan väljer nu Jacob att återvända till Örgryte IS. Totalt blev det 40 matcher och en assist i landets högsta serie för Gefle. Dessförinnan gjorde han två säsonger i ÖIS, en vardera i division 1 och superettan. Nu är han tillbaka i Sällskapet.

– Det känns jättebra och spännande. Jag kommer till ÖIS för att jag känner starkt för klubben. Marcus Lantz är en stor faktor i det hela, så även supportrarna. Det är kul att folk vill att jag ska komma hit. ÖIS har någonting väldigt spännande på gång och det vill jag vara med på, säger Jacob Ericsson.

Den andra spelaren är vänsteryttern Emil Skogh. Precis som Jacob Ericsson är Emil Skogh 23 år och skolad i AIK:s akademi. I fjol gjorde Emil succé i division 2 med sitt BKV Norrtälje. Inte mindre än 25 mål stod den målfarlige yttern för den gångna säsongen. Hans prestationer gick inte obemärkt förbi. Förra månaden var han med under ÖIS provspelsvecka där han imponerade stort och smällde in fyra mål på två matcher. Redan då pratade han gott om ÖIS. Nu har han bestämt sig för att skriva på ett tvåårskontrakt med Sällskapet.

– Det är en fantastisk känsla och oerhört kul att komma till ÖIS. Beslutet att komma hit är helt rätt för min utveckling, här kan jag ta nästa steg. Jag kommer att slita hårt i ÖIS-tröjan och ser fram emot att spela på Gamla Ullevi. Det är en fin och anrik klubb att komma till, säger Emil Skogh.

FAKTA
Namn: Jacob Ericsson
Född: 17 september 1993
Position: Vänsterback
Moderklubb: Sommarro IF
Tidigare klubbar: Sommarro IF, Skattkärrs IF, Carlstad United, AIK, Väsby United (lån), Karlstad BK (lån), Örgryte IS, Gefle IF

FAKTA
Namn: Emil Skogh
Född: 4 februari 1993
Position: Vänsterytter
Moderklubb: Hallsta IK
Tidigare klubbar: Hallsta IK, BKV Norrtälje, AIK, Väsby United (lån), Akropolis (lån) och Kongsvinger

 

GLÖM INTE – Välj att stötta ÖIS på plats 2017. Köp ditt årskort redan i dag.

 

Text: Johan Velagic