Nyheter


Jens Cajuste klar för FC Midtjylland

ÖIS har gjort klart med en försäljning av den 18-årige mittfältaren Jens Cajuste till de danska mästarna FC Midtjylland. Övergången verkställs med omedelbar verkan.

Inför året skrev Jens Cajuste på ett ettårskontrakt med ÖIS. Ett kontrakt som föreningen hoppades förlänga under säsongen. FC Midtjylland hann dock före och slöt ett avtal med Cajuste i början av juni, utan ÖIS vetskap.

Sedan detta kom till ÖIS kännedom har klubben förhandlat med FC Midtjylland och är nu överens om en övergång i sommar. Jens Cajuste har därmed gjort sin sista match för ÖIS den här gången.

Klubbchef Niklas Allbäck
– Man är kluven. Jag hade hoppats på att vi skulle få fortsätta jobba vidare med Jens och vidareutbilda honom i hans framtida fotbollskarriär. Sen är det självklart kul att vår akademi utbildar spelare som klubbar som FC Midtjylland och Empoli får upp ögonen för och som vi också kan sälja. Det är något vi har saknat de senaste åren. Jag önskar Jens stort lycka till i Midtjylland.

Jens Cajuste
– Jag är oerhört tacksam för de möjligheter som ÖIS har gett mig. ÖIS kommer alltid att vara hemma. Det finns flera individer som har haft ett enormt inflytande på mitt liv och som fortsatt kommer att ha det. Jag ser väldigt mycket fram emot att bygga på den grund som jag har utvecklat under min tid i ÖIS.

Cajuste gjorde sin debut i Superettan säsongen 2016 där det blev tre matcher under hösten. I fjol antecknades mittfältaren för ytterligare tre matcher och i år hann 18-åringen upp i åtta matcher i Superettan. Nu står det klart att Cajuste lämnar för spel hos de danska mästarna FC Midtjylland.

ÖIS Fotboll tackar för den här tiden och önskar Jens Cajuste stort lycka till i sin nya klubb FC Midtjylland.