Nyheter


Joakim Karlsson förstärker ÖIS Fotboll

ÖIS Fotboll har kommit överens med den rutinerade mittbacken Joakim Karlsson om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021, Karlsson blir därmed det sjunde nytillskottet till Sällskapets herrtrupp 2020.

Joakim Karlssons fotbollskarriär startade i Orrefors IF i hjärtat av det småländska glasriket. Som junior tog han 2005 steget till Kalmar FF. Något genombrott i allsvenskan blev det dock inte och efter säsongen 2010 valde han att ta steget ned i division 1 och Kristianstads FF där han under säsongen bland annat fick uppleva den smått klassiska vändningen av Sällskapet från underläge 0-3 till vinst 4-3. Trots den insatsen gjorde dock Karlssons insatser under säsongen 2011 att han fick ta klivet en serie upp.

Inför säsongen 2012 tog han klivet till Jönköpings Södra IF som han tillhört sedan dess. Karlsson har varit en frekvent startspelare såväl under lagets superettasäsonger som säsongerna i landets högsta serie 2016 och 2017. Förra våren spolierades av en knäskada men under hösten medverkade Karlsson i merparten av lagets matcher.

Igor Krulj:

– Joakim är en stark mittback med meriter både från allsvenskan och superettan och en mittback som har sina styrkor i duellspelet i sin aggressivitet och framförallt i att styra sina kollegor runt omkring sig. Han besitter stora ledaregenskaper och det har varit väldigt viktigt för vår del att få in den profilen på spelare i vårt truppbygge.

Joakim Karlsson:

– Redan från första kontakten med Igor kände jag att det fanns en proffsighet här som genomsyrade allt från dag 1. Även när jag pratat med tränare har allt känts klockrent. Jag tror att jag kan bidra med engagemang, vilja och att ställa krav på mina medspelare nu när vi ska ta nästa steg. Folk kan förvänta sig en spelare som alltid gör sitt yttersta och spelar efter sina kvalitéer.

 

ÖIS Fotboll hälsar Joakim varmt välkommen till ÖIS-gården och det vackraste av sällskap.

FAKTA
Fullständigt namn: Mikael Joakim Karlsson
Född: 2 februari 1989
Position: Mittback
Tidigare föreningar: Jönköpings Södra IF, Kristianstads FF, Kalmar FF, Orrefors IF
Moderförening: Orrefors IF
Aktuell: Välmeriterat nyförvärv inför den rödblå säsongen 2020

 

Missa inte!

» Årskort 2020

» ÖIS Member – En digital plattform för ÖIS:are