Nyheter


Johan Elmander avslutar sin spelarkarriär

5 januari 2018

Han inledde sin elitkarriär i ÖIS 1999 – nu väljer Johan Elmander att avsluta sin spelarkarriär i ÖIS. Säsongen 2017 blev anfallarens sista. ÖIS tackar Johan för alla hans fina insatser för Sällskapet genom åren.

Johan Elmander kom till ÖIS redan som 17-åring från Holmalunds IF. Den allsvenska debuten avklarades 1999 och en lång och framgångsrik spelarkarriär var inledd. Genombrottet i ÖIS följdes av en 16 år lång utlandskarriär där han spelade klubblagsfotboll i bland annat Champions League och Premier League. Landslaget nådde han också. Totalt blev det 85 landskamper och 20 mål för anfallaren som även spelade i både EM och VM.

Sommaren 2016 återvände Elmander till ÖIS, men det var först 2017 han blev spelklar. I fjol antecknades 36-åringen för 23 matcher och fyra mål. Totalt blev det två säsonger i Allsvenskan (1999-2000) och en säsong i Superettan (2017) för ÖIS.

Nu har Johan Elmander bestämt sig för att avsluta sin spelarkarriär.
– Det är ett beslut som har växt fram den senaste tiden. Jag har haft en lång och fantastisk karriär och nu är det dags för mig att ge plats till nästa generation. Tack ÖIS, spelare, ledare och supportrar ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! Lycka till med jobbet mot allsvenskan. 

Joacim Nordh, ordförande Örgryte IS
– Vi är oerhört tacksamma för Johans tid i ÖIS. Samtidigt som det självklart är väldigt tråkigt när en av svensk fotbolls, i modern tid, stora stjärnor väljer att kliva åt sidan och lägga skorna på hyllan så respekterar jag hans val. Johan har varit en fantastisk ambassadör för ÖIS, såväl på som vid sidan av plan. Både under hans två perioder som spelare i ÖIS, men även under hans tid som proffs. Johan har alltid varit superproffsig och jag önskar honom inget annat än stort lycka till i framtiden och hoppas att våra vägar möts igen någon dag.

ÖIS Fotboll tackar Johan för alla hans insatser och betydelse för ÖIS samt önskar honom ett stort lycka till i framtiden.