Nyheter


Johan Elmander klar för ÖIS – spelklar 8 Januari 2017

16 september 2016

Nu är det klart att Johan Elmander är ÖIS-spelare igen. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig t.o.m. den 31 juli 2017 men blir spelklar först 8 Januari 2017.
– ÖIS låg närmast hjärtat. Jag hade en bra tid här och jag är öisare så därför kändes det naturligt, säger han

Johan Elmander återvänder till ÖIS efter 16 år som utlandsproffs. Med 85 landskamper i bagaget, spel i både EM och VM samt klubblagsfotboll i bland annat Champions League och Premier League är det ett ytterst rutinerat och välmeriterat nyförvärv som ÖIS presenterar.

För ÖIS tränare Marcus Lantz är det naturligtvis ett fantastiskt tillskott till truppen.
– Jag har spelat tillsammans med Johan i Bröndby så jag vet att det är en kanonkille på alla sätt, säger han.

Förutom fotbollskunnandet lyfter både Marcus Lantz och ÖIS sportansvarig Kalle Corneliusson fram Johans rutin som ytterst värdefull för dagens ÖIS.
– Han är en förebild för de yngre spelarna. En kille de kan ta rygg på när det gäller inställning och professionalism. Det är jättekul att Johan efter en lång och framgångsrik karriär känner ett sug att komma tillbaka och hjälpa ÖIS, säger Kalle Corneliusson.

Johan Elmander själv ser fram emot att få spela med ÖIS.
– Det ska bli väldigt roligt, jag ser redan fram emot 2017. Det ska bli roligt att spela fotboll och förhoppningsvis hjälpa ÖIS till segrar, säger han.

Fakta Johan Elmander
Född: 27 maj 1981 (35 år)
Längd: 188 cm
Vikt: 90 kg
Landskamper: 85 (20 mål)
Tidigare klubbar: Holmalund, ÖIS, Feyenoord, Djurgården, Breda, Toulouse, Bolton, Galatasaray, Norwich, Bröndby

Vi önskar även tacka Matz Thorsson som med sitt stora engagemang och ihärdiga arbete gjort att vi nu kan knyta Johan Elmander till ÖIS Fotboll igen.

Välkommen hem Johan Elmander !

Text: Patrik Källström