Nyheter


Johan Hammar efter matchen mot Gunnilse

8 februari 2016

Alla fyra nyförvärv debuterade i ÖIS-tröjan i torsdags mot Gunnilse. Vi träffade det färskaste tillskottet, Johan Hammar, som är glad över att vara i gång och nu siktar framåt.

Johan, tankar efter årets första match?
– Vi gör ett tidigt mål, sedan kommer 2-0 strax efteråt, sedan tappar vi tempot och spelet. Det brukar ofta bli så i första matchen för säsongen, men det viktigaste är att få igång benen och matchpulsen.

Och du fick debutera för ÖIS.
– Ja, det var jättekul. Det är det här man vill göra, vi tränar för att spela matcher.

Du anslöt till truppen för bara några dagar sedan.
– Jag tycker det här var ett lämpligt steg, man får speltid på en bra nivå. Jag ska försöka göra det så bra som möjligt för klubben, ge allt i varje match och om möjligt se till att vi kommer upp i seriesystemet.

Du har en gedigen fotbollsbakgrund?
– Jag var ungdomsproffs i Everton när jag var 16-19 år. Där lärde jag mig väldigt mycket, vi spelade många tuffa matcher i högt tempo, så man har mycket att tacka för den perioden.

Om du jämför ÖIS med MFF och Fredrikstad?
– Klart att det är skillnad, men vi har en bra kvalitet i laget. Nu har jag bara varit här några dagar och det är i april vi ska vara som bäst.

Beskriv dig själv som spelare.
– Lugn och trygg mittback, bra fötter, huvudspel och duellspel – en spelande mittback helt enkelt.

Vad vill du förbättra?
– Man ska aldrig vara nöjd utan försöka bli bättre i allt.

Och nu ska du försöka slå dig in i startelvan?
– Det är konkurrens överallt var man än är. Det enda att göra är att prestera så bra som möjligt och hjälpa laget att vinna matcher, det är det vi älskar.

Och målsättningen?
– Att vi ska ta så många poäng som möjligt!

/ Tomas Levin