Nyheter


Jonathan kliver av som SLO

13 september 2017

Jonathan Bergendahl väljer att lämna sin roll som SLO i ÖIS. Tillökning i familjen och ett nytt jobb ligger bakom beslutet.

För snart två säsonger sedan införde Örgryte IS rollen som SLO, Supporter Liaison Officer. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är samordning och dialog i samband med match och löpande kommunikation och dialog mellan supportrar och förening.

Jonathan Bergendahl och Frida Nywertz har gjort ett jättejobb. Nu står det däremot klart att Jonathan tar en time-out från rollen. Nedan kan du läsa Jonathans egna ord.

För mig innebär rollen som SLO ett stort ansvar mot såväl supportrar och klubb och man äger en viktig roll för att skapa både bättre dialog och förutsättningar för båda sidor att lyckas nå framgångar. För detta krävs ett engagemang, tid, men framförallt ett förtroende. Engagemanget har alltid funnits där, likaså känner jag att förtroendet finns men tiden har inte räckt till denna säsong vilket innebär att jag nu har valt att ta en time-out för rollen som SLO. Med förändrad familjesituation där vår lille Malte kom till världen i mars och inskriven i det finaste av Sällskap innan han ens fått ett personnummer samt nytt jobb och en hel del annat så känner jag att jag måste få samla mig lite.

Jag hoppas att förtroendet bland både supportrarna samt klubb är så pass stort att jag när tiden känns rätt kan återvända till denna roll då jag anser den som ett viktigt steg i vår klubbs utveckling.

Resten av säsongen kommer jag att försöka gå på så många matcher som möjligt men inte vara där i form av SLO. Däremot kommer Frida finnas kvar och arbeta precis som tidigare med hålla dialogen mellan supportrar, klubb, polis samt andra aktörer kring fotbollen. Frida kommer även fortsättningsvis att vara på plats på så många bortamatcher som möjligt och i den grad det går även på hemmaplan.

De matcher som vi inte har SLO på plats kommer Frida ändå vara tillgänglig på precis samma sätt som tidigare via telefon, sociala medier samt mail och se till att svara på era frågor samt att rätt personal på arenan får den informationen som behövs.

Vi kommer självklart inte låta denna roll försvinna ur klubben utan vi håller på i detta nu att prata oss samman hur vi skall gå vidare för att ta rollen till nästa nivå. Det kommer krävas att vi hittar någon som är beredd att axla ansvaret att vara det bollplank både klubb och supportrar förtjänar.

/Jonathan

ÖIS tackar Jonathan för hans tid i klubben för den här gången och önskar honom stort lycka till med både familj och jobb. Vi ses på Gamla!

 

Gratisbiljetter till söndagens bortamatch mot Falkenbergs FF

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Trelleborgs FF 26 september