Gamla Ullevi

Officiell arena för ÖIS

Historik

Där Gamla Ullevi ligger idag byggdes i slutet av 1800-talet en cykelvelodrom.  Sveriges första fotbollslandskamp spelades på velodromen i juni 1908 mot Norge. Sverige vann med 11-3!

1915 påbörjades bygget av en fotbollsarena , ritad av arkitekt Karl M Bengtsson. Arenan stod klar 1916 och dess ursprungliga namn var Ullervi Fotbollsbana. Publikrekordet på den gamla arenan är från 1957. Då kom drygt 32 000 åskådare till Gamla Ullevi för att se en match i division 2 mellan ÖIS och Elfsborg.

I juni 2005 fick det kommunala bolaget Higabgruppen uppdraget av kommunfullmäktige att projektera, uppföra, äga och förvalta den nya fotbollsarenan i Göteborg. 2007 börjades rivningen av den gamla arenan för att ge plats åt den nya på samma mark. I oktober 2008 tog kommunstyrelsen beslutet att namnet på den nya arenan skulle bli detsamma som den gamla, nämligen Gamla Ullevi.

Hitta hit

Promenera

Gamla Ullevi ligger i hörnet Parkgatan/Ullevigatan i centrala Göteborg med ca 5 minuters promenad från centralstationen.

Cykla

Via Göteborgs väl utbyggda nät av cykelbanor tar du dig lätt till Gamla Ullevi. Cykelparkeringar finns på arenans norra sida mot Ullevigatan.

Trafiken.nu cykelplaneraren

Åk kollektivt

Närmaste spårvagnshållplatser är Drottningtorget, Ullevi södra och Ullevi norra. Använd dig gärna av reseplaneraren på Västtrafiks hemsida för att hitta rätt linje och avgång

Västtrafiks reseplanerare

Om du åker bil

Kommer du lite  längre ifrån och med bil kör du av från E6:an vid Ullevimotet och mot centrum. Parkeringsmöjligheter i närheten av Gamla Ullevi är bland annat Heden, Ullevis p-garage, Åkareplatsens p-hus, Nordstans p-hus och Skånegatans p-hus.

Fakta

Välkommen till Gamla Ullevi, Nordens mest trivsamma fotbollsarena!
Gamla Ullevi AB är en del av Got Event AB som ägs av Göteborgs stad.

Kort fakta om Gamla Ullevi:

Arkitekt: Lars Iwdal, Arktitektbyrån
Byggherre: Higabgruppen
Publikkapacitet: 18 416 (med delvis stående publik), 16 596 (med enbart sittande publik)
Planmått: 105 * 68 meter
Loger: 27 stycken
Restauranger: 2 stycken
Kiosker: 17 stycken
Premiärmatch: 5 april 2009