Nyheter


Kapten Paulson inför Originalderbyt: ”Inspirerande”

11 juni 2018

Ni har koll på historien. Från maskot – via klacken – till lagkapten. I morgon leder Daniel Paulson ut sitt kära ÖIS på Gamla Ullevi i Originalderbyt mot Gais.

Sista träningen inför morgondagens derby är avklarad. Vi måste inleda med Fredrik Björck som var med under matchspelet och gjorde en del mål. Bland annat ett Rabona-mål. Kommentarer på det?
– Nä, vi behöver inte nämna det. Det håller vi tyst om. Det händer bara en gång, säger Daniel Paulson.

Blir det mer rödblå magi i morgon på Gamla Ullevi i Originalderbyt mot Gais tror du?
– Ja, det hoppas jag. Det är framförallt en rolig match så vi ska försöka bjuda till, säger Paulson.

I helgen var du ute på en lite skogspromenad med Gais lagkapten Carl Nyström. Det blir nog lite kontraster i morgon. Hur tror du stämningen kommer att vara på Gamla Ullevi i morgon?
– Nu har man spelat några derbyn och det har varit svinbra stämning varenda gång. Det känns som att det har varit ännu bättre tryck inför den här matchen i och med att vi har gått som vi har gått. Det ska bli svinkul, jag tror att det kommer bli jättebra stämning.

Hur viktigt är publikstödet?
– Det är jätteviktigt. Framförallt är det väldigt roligt att spela inför stor publik. Det är framförallt inspirerande och kul.

Du har gjort en del derbyn tidigare, men detta är första derbyt med kaptensbindeln runt armen. Hur ska det bli att leda ut ÖIS på planen?
– Jätte-, jätteroligt. Sen är det väl ingenting man tänker på när man är där ute på planen. Men just den känslan att gå ut inför en stor och härlig publik ska bli jättekul.

Uppvuxen i Öjersjö en bit bort här. Buss 513 har du tagit otaliga gånger hit till ÖIS-gården där du har tränat i akademin för att sedan nå a-laget. Vad betyder ÖIS för dig?
– Jättemycket. Inte bara det att jag har spelat här utan jag har alltid gått på ÖIS-matcher och varit supporter så för mig blir det lite speciellt. Sen ligger så klart Öjersjö nära, men det är främst att man har varit ÖIS:are och vuxit upp med ÖIS. Det är klart det blir lite extra.

Vad tror du blir viktigt i morgondagens match?
– Att vi spelar som vi kan och som vi vill. Att vi inte försöker göra någonting extra bara för att det är en större publik. Gör det vi kan och är bra på så kommer vi att vinna.

 

Missa inte!

Biljetter till Originalderbyt mot Gais tisdag 12 juni

Biljettinformation inför tisdagens Originalderby

Kolla in vår webshop Store 1887


Text: Johan Velagic