Nyheter


Kära ÖIS:are

Idag hade vi planerat för hemmapremiär.

En dag som var tänkt att bli starten på ett långt firande. Vi vet ju alla hur mycket förväntan, hopp och glädje som byggs upp inför den stundande hemmapremiären. Tyvärr har det rådande utbrottet av Covid-19 tvingat oss, och hela världen, till en helt annan vardag. Som så många andra klubbar går ÖIS nu igenom den kanske tuffaste perioden i modern tid. Just nu är läget under kontroll, trots att vi tappar intäkter.

Men det är nu det börjar…

Som förening står vi inför en rad olika utmaningar som behöver hanteras och vi kommer att agera. Styrelsen, har tillsammans med klubbledningen tagit ett antal konkreta beslut som vi har verkställt. Det gäller bland annat korttidspermitteringar och inköpsstopp men även andra åtgärder som gör att vi kan hålla barn- och ungdomsverksamheten igång.

I en normalsituation har ÖIS Fotboll en ekonomi som är i balans. Men den nuvarande situationen kräver att vi parerar intäktsbortfall som vi helt enkelt inte kan absorbera och det är där vi behöver er hjälp.

Vi har under senaste veckorna lanserat en rad olika kampanjer där man kan bistå sällskapet med sitt stöd utifrån sin egen situation. Vi är oerhört ödmjuka och tacksamma för den kraft och kärlek som ÖIS-familjen visat den senaste tiden. Vi vill göra vårt bästa för att ge något tillbaka…

Idag skulle som sagt hemmapremiären ha spelats på Gamla Ullevi. Så ikväll kommer vi att vara på där – men istället för fotbollsmatchen kommer vi köra en livesändning via Youtube. Vi kommer att göra intervjuer och prata med gäster och på så sätt istället förgylla er långfredag. Vår målsättning är digitalt fylla Gamla Ullevi med ÖIS:are, därför har vi lanserat så kallade Stödbiljetter. Vår målsättning var tidigare 2413 sålda biljetter men visst ska vi nå 3000 sålda! Vi hoppas att ni kan och vill vara med och bidra till detta för att, om än i teorin, hjälpa oss skapa ett rödblått Ullevi.

Mitt i alla de utmaningar som vi har måste vi ändå blicka framåt – framåt mot dagen då vi återigen får följa vårt rödblå lag ut ur tunneln på Gamla Ullevi. För misstro inte – den dagen kommer!

I egenskap av ordförande och klubbchef så vill vi med detta brev samtidigt passa på att önska er alla en riktigt härlig påsk och att ni får hålla er friska.

Ta hand om er och era familjer!

Kärlek och trohet

 

ÖIS Fotboll via ordförande Joacim Nordh och klubbchef Niklas Allbäck