Nyheter


Kevin Ackermann klar för Sällskapet

ÖIS Fotboll är mycket stolta över att ha skrivit kontrakt med med den lovande Kevin Ackermann. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022.

Kevin Ackermann startade sin karriär i Azalea BK som femåring men det var i Angereds United han fick sitt stora erkännande och värvades därifrån till BK Häcken 2017 och gjorde som 16-åring debut för Hisingsklubben som en av de yngsta allsvenska debutanterna någonsin. Året därpå hamnade han på ansedda brittiska tidningen The Guardians lista över världens största talanger som enda svenska spelare.

I november 2018 accepterade BK Häcken ett bud från italienska AC Fiorentina men på läkarundersökningen upptäcktes ett tidigare okänt hjärtfel som vände det mesta upp och ned för Kevin. Den talangfulle innermittfältaren begav sig till Belgien för vidare undersökning och fick där höra att hjärtfelet var så allvarligt att om de inte åtgärdades innan han fyllde 25 kunde det bli livshotande.

Efter en lyckosam operation friskförklarades dock Kevin som den 5 augusti i år var tillbaka i träning med BK Häckens A-lag och under hösten var i så gott slag att han kunde börja spela matcher med U21-laget.

För en vecka sedan valde Kevin dock att bryta sitt kontrakt med Hisingsklubben för att söka sig någonstans där han fick mer speltid och då kom ÖIS snabbt in i bilden och under fredagseftermiddagen kunde de sista papperna skrivas på i ÖIS-gårdens konferensrum.

Kevin Ackermann:

– Anledningen till att jag lämnade Häcken var att jag kände mig för långt ifrån tröjan och det känns som att ÖIS är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt. Men det är upp till mig att visa vad jag går på träningar. När jag får frågan om vad mina främsta kvalitéer är brukar jag oftast säga att jag arbetar jäkligt hårt, om inte hårdast och det är nog det som värdesätter högst men sedan har jag ju givetvis andra kvalitéer också som teknik och fysik. Det är extremt kul att vara här och jag hoppas att jag får vara kvar ett tag och får njuta tillsammans med publiken på Gamla Ullevi.

Igor Krulj: 

Vi är givetvis oerhört glada att ro hem denna spelare till vår verksamhet. Han är stor och talangfull men har ett bråkigt år bakom sig med allt vad det innebär. Vi är dock övertygade om att Kevin har rätt inställning och att vi med jobbet i vår verksamhet kan hjälpa honom att både komma tillbaka till den nivån han visat upp men framförallt hjälpa honom att nå en ännu högre nivå. Med ett namn som det varit så hög konkurrens om från andra klubbar är vi givetvis väldigt stolta att det är vi i ÖIS som drar det längsta strået

Vi hälsar Kevin Ackermann varmt välkommen till det vackraste av Sällskap. Vi ses imorgon 10.30 när årets första träning drar igång.

FAKTA
Fullständigt namn: Kevin Robert Ackermann
Född: 24 maj 2001
Position: Central mittfältare
Tidigare föreningar: 
Azalea BK, Angereds MBIK, Angered United, IFK Göteborg, BK Häcken
Moderförening: Azalea BK
Aktuell: Ansluter till Sällskapet för att få fart på elitkarriären på allvar inför säsongen 2020.