Nyheter


Kevin Fransson klar för Parma FC

Kevin Fransson från ÖIS akademi har gjort klart med en ny klubb. Den 17-årige högerbacken har skrivit på för italienska Serie A-klubben Parma FC.

Säsongen 2014 anslöt en 13-årig Kevin Fransson till ÖIS-gården och ÖIS ungdomsverksamhet. Under sina år i Sällskapet avancerade han genom de olika ungdomslagen. De två senaste säsongerna har han spelat i U17- och U19 Allsvenskan.

Fransson hann även med att göra sin debut i Superettan i fjolårets sista omgång mot Landskrona BoIS. 50 år efter att hans farfar Göran gjorde sin debut i den rödblåa dressen. Ytterbacken har även flera P01-landslagsläger på sitt konto.

Nu står det klart att Fransson lämnar ÖIS. 18-åringen har skrivit på för Parma FC som är nykomlingar i italienska Serie A. Fransson själv inleder i Parmas Primavera-lag.

Kevin Fransson
– Nu är det alltså dags att lämna klubben i mitt hjärta för ett äventyr och ett nytt kapitel i livet ute i Europa. Jag är så otroligt tacksam för alla möjligheter ÖIS har gett mig, att de alltid har gett mig förtroendet och alltid funnits vid min sida både socialt och i fotbollssammanhang. Det finns så många i klubben som jag vill tacka och förhoppningvis finns det en möjlighet att göra det i framtiden då ÖIS alltid kommer vara förstavalet för mig i Sverige. Jag önskar er alla lycka till och jag kommer att heja på er, dock från distans denna gång.

Niklas Allbäck, klubbchef ÖIS
– Det är tråkigt att Kevin lämnar oss, men när spelaren verkligen vill ut i Europa är det svårt att stoppa denne från att fortsätta jaga sina drömmar. Jag hoppas att Kevin fortsätter sin utveckling och tar steg som fotbollsspelare i Parma och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb. Förhoppningsvis återvänder han en dag till Sällskapet längre fram i karriären.

ÖIS Fotboll vill tacka Kevin för hans tid i Sällskapet för den här gången och önskar honom stort lycka till i Parma och Italien.

FAKTA
Namn: Kevin Fransson
Född: 5 februari 2001
Position: Högerback
Tidigare klubbar: Lindome GIF, ÖIS

Missa inte!

Vinst i årspremiären mot Falkenbergs FF

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887