Nyheter


Kryss i dramatiskt Originalderby

12 juni 2018

Inför hela 13 310 åskådare bjöds publiken på ett smått otroligt derby. ÖIS var länge i förarsätet och hade både 3-1 och 4-2, men matchen slutade oavgjort 4-4. Detta efter en Gais-kvittering i 97:e minuten.

Matchen inleddes intensivt med många tuffa, men schyssta närkamper, det smällde på. Båda lagen kände på varandra inledningsvis, ett ställningskrig där inte många chanser skapades. Sen kom ett misstag som resulterade i matchens första chans och även matchens första mål.

Efter ett bolltapp sista tredjedelen fick Dusan Djuric ett friläge. Stojan Lukic stod för en klassräddning genom en vass benparad. Bollen kom sedan tillbaka till Djuric som dröjt sig kvar framför mål. Mittfältaren var i offsideposition, men bollen kom från ett ÖIS-ben. Linjedomaren viftade för offside, men ändrade sig sedan och Djuric kunde rulla in 1-0 i öppet mål efter 12 minuter.

ÖIS vek inte ner sig efter den fadäsen utan gjorde istället tre raka mål. I den 22:a minuten kvitterade Gustav Ludwigson. Yttern Daniel Sliper vann bollen högt upp i plan, gav den till Ludwigson som vände upp, vandrade inåt och mycket läckert smekte in 1-1 med vänstern i bortre hörnet.

Endast fyra minuter senare var det dags för Ludwigson igen. Den här gången stod Jens Cajuste för en fantastisk genomskärare som frispelade Ludwigson från halva plan. Anfallaren var kylig och kunde säkert rulla in 1-2. Samme Ludwigson stod så sent som i fjol i ÖIS-klacken när det vankades Originalderby. Nu hade han gjort två mål inom loppet av fyra minuter i Sveriges äldsta fotbollsderby.

ÖIS var inte nöjda där utan utökade sin ledning till 1-3. Daniel Paulson slog en fin hörna som David Engström kom upp på och distinkt nickade in i 38:e minuten. Mittbackens fjärde mål i Superettan i år.

ÖIS såg ut att gå mot en tvåmålsledning till halvtidsvilan, men på tilläggstiden tilldömdes Gais en straff efter hands i straffområdet på en ÖIS:are efter en hörna. Marcus Bergholtz steg fram slog in bollen till en reducering 2-3 som också var halvtidsresultatet efter en intensiv första halvlek.

I andra halvlek behölls intensiteten. Närkamperna var många, duellerna tuffa och känslorna heta. Gais hade en period i inledningen av andra halvlek där de skapade en del halvlägen. Annars var det ÖIS som hade det mesta av spelet och de flesta chanserna.

Cajuste var nära med en tåpaj, Ludwigson jagade ett hattrick, men Damir Mehic var ivägen, precis som han var på Daniel Slipers avslut strax utanför straffområdet. Till slut kom utdelningen.

Med tio minuter kvar att spela kunde kapten Daniel Paulson nicka in det förlösande 2-4-målet. Men i den 88:e minuten skapade Gais åter nerv i matchen. Jesper Westermark slog ett inlägg som ingen var på. Det ställde Lukic i målet som bara kunde se på när bollen studsade in till 3-4.

Tilläggstiden sattes till hela sex minuter och i den absolut sista sekunden kunde Gais även kvittera till 4-4 genom inhopparen Ajdin Zeljkovic. Originalderbyt slutade oavgjort, än en gång.

Nästa match spelas redan på lördag. Än en gång är Gamla Ullevi skådeplatsen då Norrby IF kommer på besök. Biljetter till den matchen köper du här.

Gais – ÖIS 4-4 (2-3)
13´ 1-0 Dusan Djuric
22´ 1-1 Gustav Ludwigson
26´ 1-2 Gustav Ludwigson
38´ 1-3 David Engström
45´ 2-3 Marcus Bergholtz (straff)
80´ 2-4 Daniel Paulson
88´ 3-4 Jesper Westermark
97´ 4-4 Ajdin Zeljkovic

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 23 David Engström – 5 Anton Lans
22 Filip Almström Tähti – 9 Simon Nilsson – 27 Jens Cajuste – 18 Jacob Ericsson
7 Daniel Sliper – 15 Gustav Ludwigson – 14 Daniel Paulson (K)

Avbytare
12 Kristoffer Björk (mv), 3 Kalle Lindblad, 6 Hannes Sahlin, 10 Mohamed Said, 17 Emil Skogh, 19 Jesper Jörnvik, 2o Diego Montiel.

 

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Norrby IF 16 juni

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic