Nyheter


Kryss mot Gefle – Hammar målnickare igen

16 oktober 2017

Det blev delad pott i Enkronasmatchen på Gamla Ullevi. Efter en kalldusch gjorde Gefle 1-0 på straff efter fyra minuter. Johan Hammar såg dock till att det blev en poäng efter ett nytt nickmål.

Det blev en riktig kalldusch för ÖIS i Enkronasmatchen mot Gefle IF. Direkt på avspark fick gästerna ett friläge genom Bajram Ajeti efter en långboll. Stojan Lukic var alert och kom ut snabbt från sitt mål och gjorde sig stor. Målvakten kunde göra en viktig räddning.

Bara minuten senare var olyckan framme ändå. Johan Hammars glidtackning på Piotr Johansson ledde till en domardiskussion angående det skulle blåsas för straff eller frispark för Gefle. Det blev det förstnämnda. Fram stegade Bajram Ajeti som mycket kyligt chippade in ledningsmålet. 1-0 till Gefle efter fyra minuter.

Repliken skulle däremot komma relativt snabbt. Efter den skakiga inledningen tog ÖIS tag i matchen och började äta sig in i matchen. Efter en fin auktion av Jens Cajuste där han elegant vände bort en försvarare fixade han fram matchens första hörna. En hörna där Johan Hammar nådde högst. Kaptenens nick gick via stolpen och in i mål. Därmed har mittbacken nickat in hörnmål två matcher i rad. Efter nio minuter var det alltså kvitterat till 1-1 på Gamla Ullevi.

ÖIS fortsatte att gå på anfall efter målet och skapade bland annat en jättechans efter 20 minuter. William Atashkadeh vann en löpduell, ryckte förbi två motståndare och gick på avslut. Skottet räddades av August Strömberg. På efterföljande returen fick Daniel Paulson ett drömläge nära mål, men Strömberg stod för en ny fin räddning.

Precis i slutet var ÖIS ytterst nära ett ledningsmål. Än en gång var det en hörna som låg bakom chansen. Efter lite smått kalabalik inne i boxen var bollen på väg in i mål. I sista stund kunde dock Gefle rensa undan bollen på mållinjen. Efter en jämn första halvlek stod det 1-1 i halvtid.

ÖIS inledde andra halvlek förtroendeingivande. Cirka tio minuter in i halvleken var fick Paulson en ny ypperlig chans att näta. Efter ett fint förspel av Jacob Ericsson på vänsterkanten spelades bollen in till Johan Elmander som skickade vidare till Paulson som gick på avslut. Skottet blockades och gick ut till en hörna. På den efterföljande hörnan dundrade Paulson in bollen i mål på en volley. Tyvärr hittades det en offside inne i straffområdet och målet dömdes bort.

Efter cirka timmens spel fick Johan Elmander ett gyllene läge att sätta dit bollen på ett friläge. Anfallaren kom helt ren mot Strömberg i målet och fick mycket tid på sig. Tyvärr brände 36-åringen läget och missade målet.

Trots att ÖIS tryckte på och hade flertalet feta målchanser ville bollen inte in. Matchen slutade 1-1 och lagen delade på poängen. ÖIS klättrar därmed förbi Norrby och placerar sig nu på en nionde plats, fyra poäng ner till kvalplatsen.

Redan på lördag är det dags för ny match. Då väntar Varbergs BoIS på bortaplan.

 

Örgryte IS – Gefle IF 1-1
4´  0-1 Bajram Ajeti
9´  1-1 Johan Hammar

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
2 David Johansson – 5 Johan Hammar (K) – 21 Tommie Veljovic – 18 Jacob Ericsson
14 Daniel Paulson – 20 Sebastian Carlsen – 27 Jens Cajuste – 7 Daniel Sliper
11 William Atashkadeh – 3 Johan Elmander

Avbytare
12 Kristoffer Björk, 6 Hannes Sahlin, 8 Andreas Östling, 9 Albin Skoglund, 17 Emil Skogh, 10 Hakeem Araba, 22 Martin Mutumba.

Dagens publiksiffra: 4 856.

 

Läs mer om matchen

GP: 1, 2, 3, 4.

GT: 1, 2.

Fotbollskanalen

 

Biljetter till nästa match borta mot Varbergs BoIS 21 oktober

Biljetter till nästa hemmamatch mot Helsingborgs IF 29 oktober

 

Text: Johan Velagic