Ledare


Start A-laget Miguel Beas

Miguel Beas

Miguel Beas

Assisterande tränare

Miguel Beas är uppvuxen i den lilla staden Jaén i Södra Spanien och bestämde sig tidigt för att satsa på tränaryrket. Redan vid 21 års ålder studerade han idrottsvetenskap på universitetet i Málaga samtidigt som han tränade P14 i Granada och hjälpte till som fystränare för A-laget.

Studierna ledde tillslut till en doktorsexamen i idrottsvetenskap med inriktning videoanalys. Parallellt med idrottsvetenskapen hade han också läst sig till en magisterexamen i journalistik.

Efter universitetsåren spenderade Miguel två år i La Ligaklubben Málagas akademi där han arbetade som ungdomsansvarig och scout för A-laget. Ett framgångsrikt arbete där flertalet spelare tog steget från akademin upp i A-truppen och några av dessa blev ungdomslandslagsmän.

Efter en kortare sejour som assisterande tränare på Gran Canaria följde han 2011 med huvudtränaren Francisco Verona till IFK Skövde där han studerade på Högskolan i Skövde samtidigt som han fick en introduktion till svensk fotboll.

Via det svenska futsal-landslaget och BK Astrio i Halmstad hamnade Miguel 2016 i Jönköpings Södra IF tillsammans med Jimmy Thelin som han sedan följde till IF Elfsborg där han var fram tills 2019 då ÖIS lockade Miguel till Göteborg.