Nyheter


Lindblad: “De känner nog en revanschlust”

Senast gjorde Kalle Lindblad sitt första mål i ÖIS-tröjan och såg länge ut att bli stor matchvinnare mot J-Södra. Så blev det inte. I morgon är det en ny match med nya möjligheter då Degerfors IF kommer på besök.

ÖIS hade 2-1 och såg ut att gå mot en seger förra veckan mot J-Södra. Smålänningarna ville däremot annat och i matchens absolut sista minut kom den sura kvitteringen till 2-2.

– Enda fokuset i slutet av matchen låg på att få bort bolljäveln och se till att vinna matchen. När man tänker så och ändå släpper in ett mål i slutet blir det för jäkla tråkigt. Det kändes som att vi hade segern. Det tappet känns fortfarande surt, säger Kalle Lindblad.

Du gjorde ditt första mål för ÖIS som innebar 2-1. Hur var det att få göra ditt första mål precis framför klacken just där och då?
– Det var härligt just då. Det var bara att nypa till. Allting gick så snabbt, jag hann knappt fatta själv att det var jag som gjorde det. Det bara sa pang. Det var ett viktigt skede i matchen som stod och vägde. Det kändes som att det var ett viktigt mål, tyvärr räckte det inte hela vägen, säger Lindblad.

Efter den oavgjorda matchen har nu en vecka gått där ÖIS har förberett sig inför tisdagens match mot Degerfors IF.

– Det har känts som det har gjort i några veckor nu. Att vi är på gång. Vi är i slutet av säsongen, men vi är pigga, fräscha och hungriga. Det känns som att vi är i bra form och ser fram emot matchen i morgon, säger Lindblad.

Vad är Degerfors för lag?
– Personligen tycker jag att det är ett tufft lag att möta. De ligger alltid bra taktiskt och vet vart de vill ha matcherna. Det är ett bra lag som vet vad de kan, det blir nog en spännande match i morgon. Båda lagen står på samma poäng och är nog sugna på att vinna.

Elva poäng upp till allsvensk kvalplats och tio poäng ned till nedflyttningskval. Hur ser du på tabelläget för tillfället?
– Jag har spelat så länge nu att jag har lärt mig att det aldrig är kört. Det finns inget annat för oss än att gå för vinst. Så länge det lever så lever det. Så länge chansen finns där kommer vi att kämpa för det.

Senast mot Degerfors blev det en 1-0-seger med bara tio man på plan efter en tidig utvisning på Anton Lans. Vad minns du från den matchen?
– Jag minns att jag var väldigt trött efter den matchen. Det tog verkligen på krafterna. Vi var inne i ett stim då och det mesta gick vår väg. I slutet på match gjorde Diego (Montiel) en fin prestation och fick med sig en straff som det blev mål på. Det var väldigt starkt av oss att lyckas vinna den matchen. De känner nog en revanschlust.

Hoppas på samma krigarinsats och tre poäng i morgon?
– Verkligen! Om du frågar Lans var det säkert en orättvis utvisning. Den var faktiskt kanske lite hård, men det gick ju vägen ändå.

Missa inte!

Biljetter ÖIS – Degerfors IF 9 oktober
Stötta Enkronasmatchen