Nyheter


Lindblad: ”Gör det bra defensivt”

10 februari 2018

För första gången någonsin spelade Kalle Lindblad en match för något annat lag än Östers IF. 25-åringen gjorde i dag lördag sin debut i ÖIS-tröjan i förlustmatchen mot IF Elfsborg.

Hur var det att få göra din ÖIS-debut?
– Det var skitskoj att få komma igång nu, jag missade ju första matchen. Man har varit sugen på att dra igång nu och spela lite matcher efter all januariträning och nu februari som är ganska tufft. Så det var väldigt kul, säger Kalle Lindblad.

Hur tycker du att det gick för dig i dagens match mot Elfsborg?
– För egen del tycker jag att det gick helt okej. Första halvlek gör vi det ganska bra defensivt, vi får väl inte till något vidare spel i första. I andra halvlek vågar vi lite mer. Vi kanske öppnade upp oss lite mer också, men jag tycker att hela laget gör en helt okej insats, säger Lindblad.

Precis som du säger fick ni ägna er mycket till försvarsspel, speciellt i första halvlek. Hur tycker du samarbetet fungerade med dina backkollegor?
– Det kändes bra, även Filip (Almström Tähti) som jag hade till höger om mig hade jag bra snack med. Sen är det klart att det tar lite tid att lära känna varandra. Det är en sak att träna med varandra, men det är en annan sak att spela matcher. Det kommer att ta sig, det vet jag. Det ser bra ut.

Hur känns kroppen?
– Jo, man är lite mör nu. Det var första 90-minutaren på ett bra tag så man är nog rätt trött i kväll.

Hur härligt är det att äntligen vara igång med matcher igen?
– Det känns fantastiskt. Det är det här man längtar efter när man drar igång i januari. Att man ska få börja spela matcher igen. Det är underbart. Det är det man går och längtar efter i veckorna, när det är match igen. Det känns väldigt skoj.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic