Nyheter


Lindström: “Finns ingenting att klaga på”

9 mars 2018

Jakob Lindström om faciliteterna här i San Sebastián eller om Gustav Ludwigsons egenskaper i padel?

ÖIS första träningspass på Real Sociedads träningsanläggning Zubieta i San Sebastián nere i Spanien är avklarat. Träningen höll på i cirka 1,5 timme i ett lite grått, men hyfsat varmt väder.
– Det var kul. Skönt att äntligen få komma ut på gräs, det var en bra plan. Skönt fotbollsväder att träna i också. Lite molnigt, men ändå ganska varmt. Jättekul att få komma ut på gräs som sagt och köra på, säger Jakob Lindström.

Gustav Ludwigson råkade ut för en lättare stukning förra veckan och tränade på egen hand vid sidan av laget.
– Det här är väl lite mer kyla på (foten) efteråt som en säkerhetsåtgärd. Jag är nog tillbaka i morgon och kan förhoppningsvis köra med de andra. Men det var gött att köra med Roggan (Osteopaten Roger Nordstrand) i dag, han vet vad han gör, säger Gustav Ludwigson.

Vad säger ni om anläggningen här, hotellet och alltihop här nere i Spanien?
– Det är jättefint. En jättestor anläggning och väldigt proffsigt. Hotellet är kanon också, det finns absolut ingenting att klaga på, säger Lindström.

– Fräscht, bra rum, bra mat, fyller Ludwigson i.

Senare i dag avgörs ÖIS så viktiga turnering i padel nere i Spanien. I senaste turneringen hemma i Göteborg bildade Jakob Lindström och Gustav Ludwigson ett lag. Den sistnämnde hade då inte sin starkaste dag och turneringen för team Lindström/Ludwigson slutade i moll.

– Jag har ju spelat en del, Gurra hade ju inte spelat. Så det var…ja, det var lärorikt, säger Lindström.

– Jag kände att det var jag som fick dra laget liksom, det tunga lasset, men…, säger Ludwigson.

– Det är klart att vi siktar på en bättre placering än förra gången, säger Lindström.

Är ni i samma lag nu igen?
– Jag hoppas verkligen inte det!, säger Lindström.

– Jag ska inte vara med i dag tyvärr, säger Ludwigson.

Den stukade foten kommer lägligt nu?
– Precis, tyvärr, säger Ludwigson.

Du var ju halvt förtvivlad på bussen vid mellanlandningen i Frankfurt i går torsdag. “Ingen vill vara med mig”, sa du då. Är det verkligen så illa?
– Det verkar vara ett stående skämt, jag förstår inte det riktigt. Stojan (Lukic) sa det nu vid maten också. Att det typ är det värsta som kan hända, att man får vara med i mitt lag i padel. Ni är jäkligt seriösa i padel, det går ju före poängspelen på träning, säger Ludwigson.

Senare vid dagens lunch i en rekordsnabb presskonferens avslöjade Thomas Askebrand att endast 16 av truppens spelare kommer till start i turneringen. Gustav Ludwigson var inte ett av de 16 namnen. Hur man gått tillväga i beslutet att inte ta med Ludwigson ville Askebrand inte gå in närmre på…

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic