Nyheter


Lindström: ”Underbart!”

4 april 2018

Hösten 2016 var senast han gjorde en tävlingsmatch i ÖIS-tröjan. I går var Jakob Lindström tillbaka när det blev en härlig 2-0-seger i premiären mot Varberg.

Premiärvinst med 2-0 borta mot Varberg. Dina tankar så här efteråt?
– Otroligt skönt så klart att vi lyckas åka härifrån med tre poäng och håller nollan. Det känns riktigt skönt att kunna vinna den här matchen. Det var en tuff match där de spelar väldigt fysiskt och fult. Vi är inte riktigt på tårna första 10-20 minuterna att det smäller lite väl mycket, men vi jobbar oss in i matchen. De får en utvisning som är rättvis då kan vi ta över lite mer och göra både 1-0 och 2-0. Sen kontrollerar vi matchen ganska bra. Varberg har inte så många chanser, de har väl en bra chans i första där Stojan (Lukic) räddar, säger Jakob Lindström.

Som du säger, de spelade tufft och du fick en del stryk. Du var även inblandad i deras utvisning då det var dig de kapade. Hur upplever du den situationen?
– Jag får bollen av Alibek (Aliev), Diego (Montiel) eller Simon (Nilsson) som jag väggar med. Jag ser att han (Varbergsspelaren) kommer ganska sent och i ganska hög fart så jag petar bara undan bollen. Jag försöker skydda mig själv och han kommer med dobbarna. Det är inget snack om det som jag känner då i alla fall, då känner jag att det var en solklar utvisning. Men det är sånt som händer i fotboll, man har ju själv varit med om det ibland. Det är sånt som händer, säger Lindström.

För egen del var det din första tävlingsmatch i ÖIS-tröjan sedan 2016. Hur var det?
– Det var kul. Kul att få fira med supportrarna och med lagkamraterna efteråt. Det var underbart.

Det var många tillresta ÖIS-supportrar. Märker du av det under matchen?
– Ja, jäklar. Det var grymt tryck under hela matchen. Underbart att ha de i ryggen och höra de hela matchen. Det var riktigt bra.

Hoppas på än fler ÖIS:are i hemmapremiären på söndag mot Frej?
– Ja, det kommer säkert. Hoppas att vi kan bjuda upp till något bra på planen och förhoppningsvis ta tre poäng.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Biljetter till hemmapremiären mot Frej söndag 8 april

Kick off och tröjsläpp torsdag 5 april

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic