Nyheter


Ludwigson: “Bara att bryta ihop och komma igen”

12 juni 2018

Han såg länge ut att bli en av derbyhjältarna med sina två mål. Men det ville sig inte. I den 97:e minuten kvitterade Gais till smått osannolika 4-4 med matchens sista spark.

4-4 i derbyt mot Gais. Hur känns det så här direkt efter slutsignal?
– Ja, det känns ju som en förlust. De är ute och firar som att de har vunnit Superettan och vi sitter här inne och deppar. Det säger ju en del, säger Gustav Ludwigson.

Vad säger du om matchen i sig?
– Ja, Thomas (Askebrand) sa att det skulle bli rock´n roll innan, men det var kanske inte riktigt det här man förväntade sig om man kollar på andra derbyn. Men det var två lag som gick ut och ville vinna. Då blev det lite Hawaiifotboll, säger Ludwigson.

Ja, Gais tog ju ledningen innan ÖIS vände till 2-1 efter två mål från dig. Kan du berätta om just de målen?
– Då var man glad. Det kändes som att “nu tar vi över den här matchen”. Det var skönt att få göra två mål med vänstern också på ett sätt. Då var det mycket eufori, även när vi gjorde 3-1. Då tänkte man “nu kör vi bara”. Men ja, fotboll är inte så enkelt tyvärr.

De reducerade till 2-3 på övertid i första halvlek. Sen gör Daniel Paulson 4-2 med bara tio minuter kvar. Hur gick tankarna då?
– Det var precis då jag blev utbytt. Jag tycker att man ser på gaisarna att de inte tror på det själva. De gör något halvdant inläggsförsök som de får ett skitmål på och då får de energi så klart. Då var man lite orolig på bänken att exakt det som hände skulle hända.

När det väl händer, när kvitteringen kommer i 97:e minuten. Vad är känslan just där och då?
– Det var väl någon vattenflaska som inte kommer att användas igen. Nä, det var bara ridå tyvärr. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Redan på lördag väntar en ny match här på Gamla Ullevi hemma mot Norrby. Hur laddar du om till det?
– Man är jävligt deppig tills i morgon bitti tills vi tränar igen och sen är det bara upp och köra igen. Det är inget att fundera på. Det är bättre att blicka framåt.

 

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Norrby IF 16 juni

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic