Nyheter


Ludwigson inför Originalderbyt: ”En tävling mellan fansen”

10 juni 2018

I fjol upplevde han Originalderby som supporter från ÖIS-klacken. I år upplever 24-årige Gustav Ludwigson tisdagens derby som spelare.

ÖIS:are sedan barnsben och med en hel del ÖIS-matcher som supporter genom åren. Bland annat från klacken. Hur är det att uppleva ett derby som supporter?
– Derbyna är så klart speciella. Matcher i allmänhet är roliga i sig, sen är derbyt något helt annat. Det är en tävling mellan fansen på ett helt annat sätt. Det är speciellt, säger Gustav Ludwigson.

Vilka vinner matchen på läktaren då?
– Det gör alltid ÖIS, säger Ludwigson.

Vad betyder ett derby för dig?
– Det betyder mycket känslor. Det är en match som betyder så mycket mer än tre poäng. Kanske just det för att det är fansens match på ett sätt. Det är ju vi som spelar för fansen och vi ska visa att vi är den bästa klubben i den här stan. Det är Originalderbyt.

Varför blev det just ÖIS du började hålla på?
– Det har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har släkt som har spelat för ÖIS för längesen så det kom naturligt. Mormor var medlem i ÖIS och så där. Vi hade lite ÖIS-grejer hemma och då blir det lätt så.

Som sagt stod du i klacken vid Originalderbyt i fjol. På tisdag är du med i det själv som spelare. Trodde du det för ett år sedan?
– Nä, men det är alltid något man har drömt om när man stod där i klacken och tänkte till exempel ”tänk att vara där nere och få göra en sån match”. Det känns häftigt att få vara med om det nu. Det är en väldigt speciell känsla.

Ja, hur är känslan nu när det bara är några få dagar kvar till matchen?
– Man tänker väl inte så mycket på det än. Det är klart mycket snack om det hela tiden, men det är nog först på matchdagen eller dagen innan som man kommer att börja ladda upp och kanske ha lite svårt att sova och så där innan. Man kommer vara riktigt taggad när man väl går ut.

Och till alla ÖIS:are som ännu inte har köpt biljett. Vad säger du till dem?
– Att det här är en match man inte vill missa. Är det någon match så är det den här man ska gå på.

 

Missa inte!

Biljetter till Originalderbyt mot Gais tisdag 12 juni

Biljettinformation inför tisdagens Originalderby

Kolla in vår webshop Store 1887


Text: Johan Velagic