Nyheter


Lukas Browning Lagerfeldt ansluter till Sällskapet

ÖIS Fotboll har kommit överens med Lukas Browning Lagerfeldt om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

Lukas Browning Lagerfeldt inledde sin fotbollskarriär i IF Brommapojkarnas akademi vid sex års ålder där han senare kom att spela tillsammans med bland andra landslagsaktuelle Dejan Kulusevski. 2017 valde han dock att lämna föreningens U19-lag till förmån för nederländska Twentes akademi där han spenderat de senaste två åren.

Under åren i Nederländerna har han tillhört klubbens U23-lag men även tränat en hel del med A-truppen. Under de senaste åren har Browning också slagit sig in i Sveriges ungdomslandslag där han noterats för 7st U17-landskamper och 10 matcher för U19-landslaget.

20-åringen är dock född i irländska Drogheda i sin fars hemland. Vid två års ålder flyttade han till Sverige men trots detta har han gjort ett antal ungdomslandskamper för Irlands U17-landslag.

Nu är det dock Sverige som gäller, såväl i landslagssammanhang som klubblag då Lukas Browning Lagerfeldt ansluter till föreningen som lärde Sverige spela fotboll, Örgryte IS. 

Igor Krulj

– Lukas är en spelare som gått genom pojk- och juniorlandslag. En stor talang som valde att ta klivet utomlands i ung ålder där han haft en lärorik period. Den erfarenheten tar han med sig hem till svensk fotboll. 

Som spelare är han en bolltrygg central mittfältare sin styrka i passningsspelet med båda fötterna. Han bidrar med ett fysiskt spel trots sin ringa ålder. Han har en god spelförståelse i både det offensiva och defensiva spelet. Så han kommer kunna användas både som balansspelare och i en mer offensiv roll.

Lukas Browning Lagerfeldt

– Det känns jättebra och spännande, efter en tid här i Holland känner jag mig redo för ett nytt äventyr med ÖIS. Jag har koll på att ÖIS är en storklubb i Göteborg som haft lite ekonomiska bekymmer men att det ändå är en storklubb med många trogna supportrar. Det ska bli spännande och kul!

 

Varmt välkommen till det vackraste av Sällskap Lukas Browning Lagerfeldt!

 

FAKTA
Namn: Lukas Browning Lagerfeldt
Född: 6 januari 1999
Position: Central mittfältare
Moderklubb: IF Brommapojkarna
Tidigare klubbar: IF Brommapojkarna, FC Twente ’65