Lukic: "Känner mig väldigt stark" - Örgryte Fotboll

Lukic: ”Känner mig väldigt stark”

För andra matchen i rad höll Stojan Lukic och ÖIS nollan. Målvakten kanske inte hade jättemycket att göra, men det är en utmaning i sig.

En 1-0-seger borta mot Gefle IF och andra raka nollan. Men hur många räddningar gjorde du egentligen?
– Jag vet inte. Jag gör kanske en eller två max. Vi är stabila i dag (läs söndag) och vinner välförtjänt, säger Stojan Lukic.

Ja, försvaret såg stabilt ut. Vad är det som ni har hittat rätt med?
– Vi har väl egentligen varit bra hela året. Men det är många nya som kommit in i laget och det tar lite tid att spela ihop sig, men det tycker jag att vi har gjort nu. Det är väl andra matchen i rad som vi har samma backlinje så det kändes bra.

Hur känns formen för egen del?
– Jättebra. Vi har inte släppt in mål på två matcher. För min del känner jag mig väldigt stark.

Hur är det att spela en sådan här match där du kanske inte har jättemycket att göra? Mer än att plocka lite inlägg och gå ut på någon utrusning. Hur är det?
– Det är egentligen de svåraste matcherna. För du har inte mycket att göra, som du säger, och helt plötsligt smäller det till. Då gäller det att vara fokuserad i de här 90 plus 4-5 minuterna som det oftast är. De här matcherna är rätt jobbiga mentalt, men jag har väl löst det hittills ganska bra.

Annars, vad är din bild av matchen?
– Det börjar lite halvtrevande. Gefle pressar högt och vi char lite svårt de första 20 minuterna. Sen kom vi in i det lite mer och i andra halvlek tar vi över matchen totalt. Det är en rättvis vinst.

Vad väntar härnäst?
– Nu är det en liten mysig bussresa hem till Göteborg och sen träning i en hel vecka. Jag tror att vi möter…Dalkurd om jag inte är helt fel på det nästa måndag. Så det är de vi nu ska börja fokusera på. Vi kanske njuter lite av de här tre poängen först på bussen hem.

 

Biljetter till Örgryte IS – Dalkurd 12 juni

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn