Nyheter


Lukic om familjemötet mot Frej: ”Första gången vi möts”

17 augusti 2017

I morgon fredag ställs ÖIS mot IK Frej Täby. I laget finns mittfältaren Dusan Jajic, kusin till Stojan Lukic. Tillställningen är första matchen kusinerna emellan.

Senast blev den en mållös match mot Åtvidaberg. Din och ÖIS första nolla på två månader. Hur var det att spela?
– Det är alltid gott att hålla nollan. Vi hade en knepig situation med många spelare borta. Vi åkte dit för att försöka att göra en bra match och lite fina omställningar mot dem och straff dem på det sättet. Vi lyckas nästan. Vi har de klart hetare chanserna och full kontroll på matchen. Det är en helt okej poäng faktiskt, säger Stojan Lukic.

Du bar kaptensbindeln också, hur var det?
– Det är en stor ära att få bära kaptensbindeln i en sådan fin förening som ÖIS är. Det var bara kul, säger Lukic.

Närmast väntar nu hemmamatch mot IK Frej Täby. Ett riktigt familjemöte för dig då din kusin Dusan Jajic spelar i laget. Hur ska det bli?
– Det ska bli kul. Dusan är en riktigt duktig fotbollsspelare och Frej som lag är ett bra lag. De ligger där nere, men man ska inte underskatta något lag. Det gäller att vi är på tårna och gör det som krävs, vi är starka hemma det vet vi. Sen att möta Dusan kommer att bli extra roligt. Som sagt, vi är släkt och första gången vi möts.

För de som inte har koll på Dusan, hur skulle du beskriva honom?
– Det är en riktigt skicklig mittfältare med bra spelförståelse och bra passninsgsfot. Han river och sliter, en framtidsman helt klart. Han spelar ju för landslaget (Ungdomslandslaget) för Sverige. Det är en spelare vi får se upp med.

Annars, dina tankar inför Frej?
– Som jag sa, det är ett bra lag. Det är Superettan vi pratar om och gör du inte ditt jobb förlorar du matchen, så enkelt är det. Det spelar ingen roll om du möter de som ligger sist eller först utan det gäller att vi är ödmjuka och verkligen jobbar för att ta de här tre poängen på hemmaplan.

 

Biljetter till Örgryte IS – IK Frej Täby 18 augusti

 

Text: Johan Velagic