Nyheter


Mardrömsminuter & drömmål när Degerfors vann

4 augusti 2017

Några mardrömsminuter och ett drömmål sänkte ÖIS. Degerfors vann komfortabelt med klara 3-0 efter en blek insats. Degerfors går därmed om i tabellen.

Det var väldigt chansfattiga första 20 minuter av matchen. Degerfors hade ett kraftigt bollövertag och stod för det mesta av anfallsspelet. Mycket mer än några hörnor blev det dock inte för värmlänningarna.

I ÖIS första riktiga anfall kom även matchen dittills bästa chans. Daniel Sliper spelade ut bollen till Daniel Paulson som försökte placera in bollen i bortre. Målvakten Jesse Öst släppte retur, men bollen kunde rensas undan.

Efter dryga halvtimmen hade ÖIS några riktig mardrömsminuter. I 32:a minuten kom 1-0 till Degerfors efter en behärskad nick av anfallaren Alexander Andersson. Sydafrikanen Mihlali Mayambela stod för det fina inlägget som ledde fram till målet.

I 35:e minuten var det dags igen. Sargon Abraham väggade med Marcus de Bruin och kom helt fri mot Stojan Lukic. Abraham kunde kyligt chippa in bollen i nät till 2-0.

Direkt på avspark efter det andra målet var ÖIS ytterst nära en en snabb replik och en reducering. Johan Elmander spelade in bollen till Paulson som var precis framför mål. Med ryggen emot mål försökte sig yttern på en fräck klack som sånär gick hem. Bollen tog i insidan av stolpen och dansade på mållinjen innan Degerfors kunde rensa undan. Värmlänningarna gick därmed in i pausvilan med en 2-0-ledning.

Andra halvlek var inte många minuter gammal innan det tredje baklängesmålet skulle komma. Ett oerhört vackert sådant. På en, av väldigt många hörnor i matchen, damp bollen ner hos Mihlali Mayambela. Sydafrikanen tog emot bollen, lät den studsa en gång och drog till på halvvolley. Bollen stack iväg som en projektil, ribba in och 3-0 till Degerfors efter 51 minuter.

Resten av matchen var mer som en transportsträcka fram till slutsignalen. Inget av vardera lagen skapade några riktigt heta målchanser. Elmander hade den bästa chansen med ett hårt, lågt skott efter fint förarbete av inbytte Emil Skogh. Målvakten Jesse Öst stod dock för en bra benparad.

Förlusten innebär att Degerfors nu går om ÖIS i tabellen. Lagen byter plats med varandra. Degerfors är ny sjua. ÖIS tar över åttondeplatsen. Nästa match spelas onsdag 9 augusti hemma mot IF Brommapojkarna. Ses på Gamla Ullevi!

 

Degerfors IF – Örgryte IS 3-0
32´  1-0 Alexander Andersson
35´  2-0 Sargon Abraham
51´   3-0 Mihlali Mayambela

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 5 Johan Hammar (K) – 6 Hannes Sahlin – 18 Jacob Ericsson
7 Daniel Sliper – 8 Andreas Östling – 20 Sebastian Carlsen – 14 Daniel Paulson
9 Albin Skoglund – 3 Johan Elmander

Avbytare
12 Dime Jankulovski, 2 David Johansson, 17 Emil Skogh, 19 Rasmus Bozic, 31 Tim Stolt Hermansson, 10 Hakeem Araba.

Dagens publiksiffra: 1 831.

Läs mer om matchen

GP

Fotbollskanalen

 

Biljetter till nästa match: Örgryte IS – IF Brommapojkarna 9 augusti

 

Text: Johan Velagic