Nyheter


Max Vinberg kallad till landslagsläger med Future Team

18 oktober 2017

Förra veckan kallades Alessandro Bartoli till landslagsläger med Future Team för 02:orna. Nu är nästa ÖIS:are kallad. Max Vinberg är uttagen till Future Team för spelare födda 2001.

Tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow har kallat 33 spelare födda 2001 till ett läger på Bosön. I tisdags släpptes Future Team-truppen där ÖIS Max Vinberg kniper en av platserna.

– Inombords har jag siktat på detta och önskat att man skulle kunna få chansen. Det är skönt att få ett kvitto på att det har gått bra under året. Jag har ju både Tyler (Sernling) och Kevin (Fransson) i U17-laget här i ÖIS som också är födda 2001. Tyler har spelat landskamper och Kevin har varit med på landslagsläger innan så det har sporrat mig. Jag har känt att jag inte har varit så långt borta från den nivån, att jag ska nå dit snart. Det är viktigt att ha delmål i fotboll som sporrar en, säger Max Vinberg.

Vilka förhoppningar har du på landslagslägret?
– Jag har spelat mot och mött spelare från den här delen av Sverige. Nu vill jag se vart jag står mot spelare i resten av Sverige. Både på min position, men även allmänt. Sen vill jag bara lära mig så mycket jag kan och utvecklas. De som är där kan sina saker, det gäller bara att lära sig så mycket som möjligt på den korta tiden, säger Vinberg.

Max Vinberg är född 2001 och är en vänsterfotad mittback. Trots att han är underårig har han under året varit lagkapten för ÖIS U17-lag som slutade på en femteplats som nykomlingar i Allsvenskan. Försvarsgeneralen har även testat på spel i U19-laget i år.

– Max har varit vår lagkapten under hela året och hållit ihop backlinjen extremt bra. Han har en otrolig inställning och bra karaktär. Sen har han även en väldigt fin förmåga att dyka upp och rädda upp situationen i sista sekund. Visst kan han bli bortgjord ibland, men han är väldigt bra på att komma tillbaka igen. En snabb och placeringssäker mittback. Han har varit en klippa för oss i backlinjen i år, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Max Vinberg blir därmed den andra ÖIS:aren inom loppet av en vecka att bli kallad till Future Team. Förra veckan var det Alessandro Bartoli som blev uttagen för 02:ornas dito.

Lägret hålls på Bosön 27-29 oktober. Spelarna kommer där att träna samt få utbildning i bland annat både taktik och kost.

Future Team är relativt nytt inom svensk fotboll och är en utvidgad landslagsverksamhet för unga spelare med sen fysisk utveckling. Läs mer om Future Team.

ÖIS säger grattis till Max för uttagningen. Stort lycka till på lägret!

 

Biljetter till nästa match borta mot Varbergs BoIS 21 oktober

Biljetter till nästa hemmamatch mot Helsingborgs IF 29 oktober

 

Text: Johan Velagic