Nyheter


Miguel Beas förstärker sällskapet

Miguel Beas lämnar ledarstaben i IF Elfsborg till förmån för ÖIS Fotbolls herrlag. Föreningen och Miguel har kommit överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2020 med option på ytterligare ett år.

Miguel Beas är uppvuxen i den lilla staden Jaén i Södra Spanien och bestämde sig tidigt för att satsa på tränaryrket. Redan vid 21 års ålder studerade han idrottsvetenskap på universitetet i Granadas universitet samtidigt som han tränade P14 i Granada och hjälpte till som fystränare för A-laget.

Studierna ledde tillslut till en licentiatexamen i idrottsvetenskap med inriktning videoanalys på universitetet i Malaga. Parallellt med idrottsvetenskapen hade han också läst sig till en magisterexamen i journalistik.

Efter universitetsåren spenderade Miguel två år i La Ligaklubben Málagas akademi där han arbetade som ungdomsansvarig och scout för A-laget. Ett framgångsrikt arbete där flertalet spelare tog steget från akademin upp i A-truppen och några av dessa blev ungdomslandslagsmän.

Efter en kortare sejour som assisterande tränare på Gran Canaria följde han 2011 med huvudtränaren Francisco Verona till IFK Skövde där han studerade på Högskolan i Skövde samtidigt som han fick en introduktion till svensk fotboll.

Via det svenska futsal-landslaget och BK Astrio i Halmstad hamnade Miguel 2016 i Jönköpings Södra IF tillsammans med Jimmy Thelin och sedan dess har han följt med smålänningen. När flyttlasset gick till Borås följde Miguel med och har varit där fram tills nu då han byter IF Elfsborg mot Örgryte IS och blir en del av Keith Millens ledarstab.

Igor Krulj:

– Miguel besitter en enorm kunskap och kompetens. Han kommer ju från början från Spanien men har varit i svensk elitfotboll under de senaste åren, i såväl Superettan som Allsvenskan. Miguel har en väldigt stark analytisk förmåga som kommer vara perfekt när han tar sig an rollen som assisterande tränare till Ketih Millen tillsammans med Sören Börjesson.

Miguel Beas:

– ÖIS har alltid varit en förening som jag har uppskattat jättemycket och från Niklas, Igor och Keiths håll har det känts väldigt professionellt sedan de kontaktade mig första gången. Man känner sig givetvis väldigt uppskattad när en så stor förening hör av sig. Jag har lämnat en stor och fin förening men kommer till en annan stor och jättefin förening så det känns bra på alla sätt. För mig är det viktigaste alltid att visa tacksamhet och i det här fallet är jag tacksam att en stor förening som ÖIS tänker på mig. Vi är många tränare som konkurrerar om de här jobben och att en stor förening som ÖIS tänker på mig gör mig väldigt tacksam.

ÖIS Fotboll välkomnar Miguel Beas till det vackraste av Sällskap, vi ses på lördag!

FAKTA
Fullständigt namn: Miguel Beas Martinez
Född: 1 november 1980
Roll: Assisterande tränare
Tidigare föreningar: IF Elfsborg, Jönköpings Södra IF, BK Astrio, IFK Skövde, Malaga CF, UD Vecindario, Granada CF
Moderförening: Granada CF
Aktuell: Sista pusselbiten i ledarstaben för ÖIS Fotbolls herrar säsongen 2020