Nyheter


Montiel: ”Skitkul att möta Sociedad”

12 mars 2018

Dag fem på träningslägret är snart över. Här sammanfattar Diego Montiel första halvan av lägret och blickar framåt mot morgondagens match mot Real Sociedad.

Halva träningslägret har gått och en hel del träningar har avverkats. Vad säger du om faciliteterna här i San Sebastián?
– Det är underbar, det är riktigt bra. Det märks att det är en storklubb vi har kommit till. Deras planer är riktigt bra, våra är så där. Det är jättefint här och vi har allt vi behöver, säger Diego Montiel.

I lördags var träningen på en lite mer ojämn plan. Du råkade göra en ganska fin assist i matchspelet och når ni klev av sa du ”Det funkar för brunkare, men inte för såna som jag” angående planen. Kan du utveckla?
– Haha, nä, men jag behöver en bra plan. Jag ser mig som en teknisk spelare, när planen inte är bra får man bara springa och kämpa ännu mer, säger Montiel.

Förra veckan var det träningsmatch mot Grebbestad, nu i morgon tisdag väntar Real Sociedad. Vad säger du om det?
– Det ska bli kul att se vad de kommer med för lag. Skitkul att möta dem. La Liga-lag, b-lag eller c-lag, det spelar ingen roll. Det ska ändå vara bra spelare. Jag tror att det är en bra värdemätare för oss inför IFK (Göteborg).

Precis, Genrepet närmar sig. 24 mars är det dags för matchen mot blåvitt. Har man det i bakhuvudet, att det börjar dra ihop sig?
– Det är inte så att man går runt och tänker på det. Det är mest en rolig match för oss spelare och för supportrar. Ett jättebra genrep inför Superettan. Det ska bara bli kul.

Avslutningsvis, hur är träningslägret så här långt nu när det är halvtid? Du delar rum med Daniel Sliper va?
– Hittills har det varit jättebra. Sliper har tagit hand om mig jättebra. Jag är ny och han vet hur det går till. Han har koll på mig.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic