Nyheter


Möt ÖIS nya säljare: Jozo Matovac

2 mars 2017

Under 90-talets andra hälft spelade Jozo Matovac för ÖIS. I går onsdag återvände han till Sällskapet. Möt ÖIS nya säljare Jozo Matovac.

Redan förra året var han projektanställd i samband med Ullevi Arena Challenge. Nu är han heltidsanställd säljare för ÖIS. Första dagen är redan avverkad.

– Ja, jag började igår, den 1 mars. Så nu har jag börjat sätta mig in i arbetet och se vad jag ska göra och hur jag ska lägga upp arbetet, säger Jozo Matovac.

Mer konkret, vad är det du ska arbeta med för ÖIS?
– Det är två bitar. Ena biten är att hjälpa Hannes (Sahlin) och Henrik (Svartborn) med sponsorer och partners så att jag blir en extra resurs som säljare. Den andra biten är att genomföra arbetet med Ullevi Arena Challenge.

Under säsongerna 1995-1998 spelade Matovac i ÖIS. Mittbacken hann under tiden med att bli svensk landslagsspelare. Det är ett av många bra minnen som etsat sig fast på hans näthinna.

– Det var en bra och rolig tid i ÖIS. Det största minnet var väl ändå matchen mot IFK som vi vann med 5-2 på Nya Ullevi. Vi låg under med 0-2, men slog dem med 5-2. Det var väl den roligaste matchen och det minnet man kommer ihåg mest rent fotbollsmässigt. Sen var det andra roliga saker som hände också. Exempelvis blev jag uttagen till landslaget för första gången när jag spelade i ÖIS.

Efter karriären har han hunnit med en rad olika arbeten. Främst inom försäljning, men han har även bland annat varit akademiansvarig i BK Häcken och ansvarat för cykelloppet Göteborgsgirot. Nu är däremot 46-åringen tillbaka i ÖIS för nya uppdrag.

 

– Känslan är bra. Jag har varit här förut så det är som att komma hem. Jag har gjort många år i ÖIS och sprungit mycket i omklädningsrummet och i byggnaden här på ÖIS-gården. Det känns inte som att det var så längesedan, men det är faktiskt 20 år sedan. Det är roligt att komma tillbaka till en förening som man har spelat i och har bra minnen från. Sen är det extra kul att komma tillbaka till ÖIS nu. Det är en rolig period där ÖIS är på väg upp och framåt.

Ja, rent sportmässigt, vad har du för känsla på säsongen 2017?
– Jag har lite för dålig koll på de andra lagen i superettan, men känslan spontant är att det är tuffare i år än förra året. Men jag gillar det ÖIS gör. Det finns en kontinuitet som jag tycker är väldigt positiv och som kommer att ge resultat. Det finns en stabilitet och grund som man försöker bygga vidare på, komplettera och utveckla hela tiden. Jag hoppas att man kan vara med på från mitten och upp i tabellen så att man slipper vara med på den nedre halvan. Det tycker jag ändå det finns potential för.

ÖIS hälsar Jozo Matovac varmt välkommen hem igen.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic