Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Alexander Bernhardsson

Tidigare under dagen presenterades Alexander Bernhardsson som ny ÖIS-spelare. Här är 20-åringen i en första intervju med ÖIS.

Efter två säsonger i Jonsereds IF i Division 3 och 4 samt årets säsong i Division 2 med Sävedalens IF anslöt i dag torsdag Alexander Bernhardsson till ÖIS.

– Det är riktigt, riktigt, kul att det är klart nu. ÖIS är en så fin och stor förening. Det är en dröm att få testa på den här nivån och få förtroendet från Thomas (Askebrand). Jag hoppas och tror att jag kommer fortsätta utvecklas på den här nivån nu. Allt ser bra ut här på ÖIS-gården och alla som jobbar i och runt klubben har varit väldigt trevliga. Det har känts bra från första början och jag är väldigt glad över att få tillhöra Sällskapet, säger Alexander Bernhardsson.

Varför blev det ÖIS?
– Det kändes som den rätta klubben för mig. Så fort jag kom innanför dörren och pratade med Thomas (Askebrand) kände jag “han vet vad han snackar om, han har en plan”. Det är väldigt viktigt. Jag kände snabbt att det var hit jag ville. Det kändes rätt, säger Alexander Bernhardsson.

I år gjorde Bernhardsson fyra mål på 19 matcher för Sävedalen som slutade på en femteplats i Division 2, sju poäng upp till kvalplats.

– Det var lite knackigt i början med tempot och så för min del, men jag kom in i det ganska snabbt och sedan dess har det gått bra. Mina lagkamrater har förstått mitt spel och jag har förstått deras spel. Det var en bra säsong för både mig och klubben. Synd bara att vi tappade lite i mitten av säsongen så att vi inte nådde platsen upp till Division 1.

Inför i år hoppade du upp två divisioner från fyran till tvåan. Nu hoppar du ytterligare två divisioner från tvåan till Superettan. Vad har du för förhoppningar på nästa år då?

– Jag vill bara utvecklas så mycket som möjligt. Jag vill kunna kalla mig för en Superettan-spelare och förhoppningsvis kunna ta en plats ute på planen. Det är det jag hoppas på. Sedan gäller det att jag lägger ner jobbet också. Det gäller verkligen att kämpa för platsen för det finns många duktiga fotbollsspelare här. Mitt mål är att ta en plats, så är det.

Vad hoppas du kunna bidra med här i ÖIS?
– Jag hoppas kunna bidra med energi och glädje i gruppen, men det finns det redan mycket av har jag märkt. Ute på plan hoppas jag kunna använda min snabbhet. Jag är ganska bra i djupledsspelet och har hört att jag har en fin fot.

Inför i år var det en spelare som kom från just Sävedalens IF till ÖIS. Har du koll på honom?
– Gustav (Ludwigson) där ja. Det har jag koll på. Jag hoppas att det kan gå lika bra för mig som det gick för Gurra. Han tog det med storm egentligen. Han löste det hur bra som helst och jag hoppas att jag kan göra detsamma. Det återstår att se.

Blir det någon slags morot för dig att se att det går att ta steget från Division 2 till Superettan?
– Självklart är det det. Det är som ett mål, om han klarar det kanske jag också kan klara det. Men det gäller att kämpa för det också. Det är jag verkligen beredd på.

– Jag gjorde några träningar med Gurra innan han gick till ÖIS. Sen har jag även spelat mot honom i Östra Cupen när jag spelade i Jonsered. Vi mötte de i semifinalen och åkte på torsk. Jag minns att han var en jävel att möta. Han hade sin styrka och sin snabbhet. Så fort han gjorde en tempoväxling var man borta, det var ingen spelare man ville ha på sin kant i försvaret. Det är kul att det har gått så bra för honom nu.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år