Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Alibek Aliev

13 februari 2018

Alibek Aliev är ÖIS senaste nyförvärv. Anfallaren blev klar i fredags och gjorde i dag tisdag sitt första fotbollspass med sina nya lagkompisar.

Välkommen till ÖIS, hur är det att vara här?
– Tack så mycket. Jo, jag har fått ett jättegott intryck av klubben. Jag är väldigt nöjd att få komma hit, säger Alibek Aliev.

Du har precis gjort ditt första fotbollspass med dina nya lagkamrater och har varit runt här lite på gården. Vad är dina första intryck av allt?
– Jättebra. ÖIS-gården är jättefin och här finns alla förutsättningar till att bli en bra fotbollsspelare. Det kan man inte klaga på. Första passet gick bra. Det är sköna spelare och man ser att kvaliteten är väldigt hög på träningarna och spelarna. Det känns jättebra, säger Aliev.

Förra året befann du dig på andra sidan motorvägen. Hur skulle du sammanfatta din fjolårssäsong?
– Ja, precis. Den var lite fram och tillbaka. Lite seg i början där och de första matcherna, men sen kom jag igång andra halvan av säsongen. Det var lite fram och tillbaka, men det var okej som sagt.

Du var även med i höstderbyt i fjol och gjorde det bortdömda målet i slutminuterna mot ÖIS. När bollen rullade när frisparken skulle slås. Men det är väl inget att snacka om va? Domaren gjorde rätt, eller?
– Ja, domaren gjorde rätt! Men just i den situationen såg jag inte att bollen rullade så jag firade och tog av mig tröjan. Sen såg man på bilderna efter matchen att det var helt korrekt. Det var bara att bita i det sura äpplet.

Annars, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en slags targetplayer som ändå gillar att gå i djupet. Jag är stark felvänd och har ett okej avslut.

Avslutningsvis, vad är dina förhoppningar på säsongen 2018?
– Mina förväntningar är att jag kanske gör lite mer mål än vad jag gjorde förra året. Jag kommer att ge allt för att hjälpa klubben.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic