Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Calle Wede

Yttermittfältare, wingback, höger, vänster. Calle Wede är van vid att spela på samtliga kantpositioner på båda kanterna. Nästa år ska han försöka hitta sin roll i ÖIS. Här är en första intervju med ÖIS senaste nyförvärv Calle Wede.

I går onsdag presenterade ÖIS sitt sjätte nyförvärv inför säsongen 2019: Calle Wede.

– Det känns jättebra. Jag känner en hel del killar i laget som jag har spelat tillsammans med tidigare. Jag har fått ett väldigt trevligt bemötande av alla på ÖIS-gården, allt känns bra och lovande så här inledningsvis. Jag ser fram emot säsongen 2019, säger Calle Wede.

Den 28-årige yttermittfältaren kritade på för två år för Sällskapet och kommer att finnas med när försäsongsträningen drar igång igen 5 januari.

– Jag tror mycket på det här laget och konceptet, ÖIS spelmodell. Vi har många bollskickliga spelare i laget, men även många spelare som löper mycket. Det känns som att det passar mig väldigt bra. Ett kombinerat spel tror jag är bäst både för mig och för laget, säger Calle Wede.

I år antecknades Wede för två mål och fem assist på 18 framträdanden för Gais i Superettan.

– Personligen tycker jag att det gick bra i de matcherna jag fick spela. Sen blev det lite märkligt när jag fick vara utanför truppen när de bytte spelsystem. Annars funkade det bra. Det kändes som att jag var tillbaka på riktigt i år efter en korsbandsskada jag fick i Helsingborg, säger Wede.

Vad hoppas du kunna bidra med här i ÖIS?
– Jag är en ganska allround spelare och spelar mest på kanterna. Jag löper mycket upp och ner längs plan och känner att jag har bra ork till att göra det. Sedan hoppas jag kunna bidra med lite poäng också, säger Wede.

Är det någon av positionerna som du föredrar att spela?
– Det beror lite på hur laget spelar. Det jag bemästrar bäst är kanske spelet som yttermittfältare, sedan har jag ju spelat en hel del som wingback också. Jag spelar helst på en kant.

ÖIS Fotboll hälsar än en gång Calle varmt välkommen till det vackraste av sällskap.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

Läs om ÖIS nyförvärv 2019