Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Diego Montiel

5 december 2017

Diego Montiel är ÖIS fjärde nyförvärv inför 2018. Mittfältaren var under säsongen utlånad till Gefle IF från IK Sirius. 22-åringen ansluter till ÖIS i januari.
– Jag vill vill slåss om allsvensk plats och hjälpa laget genom att göra så mycket mål och assister som möjligt. Jag vill spela en fin fotboll, säger Diego Montiel.

I dag tisdag blev det klart att Diego Montiel är ÖIS nästa nyförvärv. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong med en option på ytterligare ett år.

– Det är jättekul att få komma till ÖIS som har ett spännande projekt på gång. Det ska bli kul att vara delaktig i det projektet. Sen är det viktigt för mig att man har förtroendet från tränaren och det har jag fått från Thomas, säger Diego Montiel.

Inför i år skrev han på för den allsvenska nykomlingen IK Sirius. Där blev det en start och fyra inhopp för 22-åringen under våren. I jakt på mer speltid lånades han ut till Gefle IF i Superettan i somras. Han tog direkt en startplats och var med och tog upp Gefle från jumboplatsen till säker mark.

– Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig i Sirius. I Gefle gick det bättre, det gick faktiskt riktigt bra. Jag var med och hjälpte till att hålla kvar Gefle i Superettan. Hösten kändes bra, säger Montiel.

Tränare Thomas Askebrand hyllade sin nya adept och ser likheter med självaste Sören Börjesson. Sä här beskriver Diego sig själv som spelare.

– Jag är en nummer tio. En bolltrygg spelare som gillar att göra sin gubbe. Jag är väldigt lugn med bollen, är teknisk och har en bra spelförståelse, säger Montiel.

Vad hoppas du kunna bidra med här i ÖIS?
– Att göra mål, assister och vinna fotbollsmatcher.

Nyförvärvet är för tillfället på semester i värmen, men har redan tankarna på kommande säsong.

– Jag vill vinna så många matcher som möjligt. Jag vill vill slåss om allsvensk plats och hjälpa laget genom att göra så mycket mål och assister som möjligt. Jag vill spela en fin fotboll.

 

Text: Johan Velagic