Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Filip Almström Tähti

21 november 2017

26-årige ytterbacken Filip Almström Tähti är klar för ÖIS. Här är en första intervju med honom.

Varmt välkommen till ÖIS. Du har precis skrivit på för två år, hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Det har gått ganska snabbt. Jag har fått väldigt bra intryck av föreningen och även nya tränaren Thomas (Askebrand) som jag har pratat lite med. Det känns både kul och väldigt spännande, säger Filip Almström Tähti.

Du har två säsonger i Superettan i Frej innan du flyttade till Norge för spel i Notodden i år. Hur skulle du sammanfatta säsongen?
– Det har varit en liten omställning i form av den sociala biten, även fotbollen till viss del. Vi gjorde en bra säsong och gick upp till OBOS-ligan, motsvarande Superettan, via kval där vi slog ut Fredrikstad i sista matchen. Det har varit ett positivt år fotbollsmässigt, säger Almström Tähti.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är väl en ganska energisk och snabb kantspringare. Jag gillar att spela fotboll längs marken med mycket kombinationsspel, men även att springa mycket.

Vad hoppas du kunna bidra med här i ÖIS?
– Det är väl främst att få ut mina egenskaper på bästa sätt och bidra på så sätt till laget. Men också att vi får ihop den här gruppen och börjar om lite på ny kula. Att få alla att dra åt samma håll.

Vilka förhoppningar har du på nästa säsong 2018?
– Att vi ska spela en rolig fotboll. Den fotbollen som Thomas står för. Och vara väldigt starka kollektivt. Då tror jag att vi har stora chanser att göra ett väldigt bra år nästa år.

 

Varmt välkommen till Örgryte IS, Filip Almström Tähti!

Varmt välkommen till Örgryte IS, David Engström!

TV: Möt ÖIS nyförvärv David Engström

 

Text: Johan Velagic