Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Karl-Johan Lindblad

23 november 2017

Karl-Johan Lindblad är ÖIS tredje höstvärvning. Här är en första intervju med den 25-årige mittbacken.

Varmt välkommen till ÖIS. Du har precis skrivit på för två år med ÖIS. Hur känns det?
– Det känns fantastiskt skönt att det har blivit klart. Det känns skönt att det är två år och att jag får komma till en jättefin klubb. En anrik klubb. Och Göteborg som jag tycker om väldigt mycket, säger Karl-Johan Lindblad.

Du började att spela för Östers IF som sexåring och har inte representerat någon annan klubb. I år blev det en femteplats i Superettan. Hur tycker du att säsongen var?
– Vi har haft det som ÖIS har haft det. Vi har haft det lite upp och ner. Nu gick vi upp som nykomlingar och slutade femma. Vi var nöjda med den placeringen, vi hade ett bra 2017, säger Lindblad.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en mittback med bra spelförståelse. Väldigt lojal. Jag sätter laget framför allting. Jag försöker att bidra med ledarskap och att laget orkar kämpa hela matcherna ut.

Är det just ledarskapet du vill bidra med här i ÖIS också?
– De senaste åren i Öster har jag fått ta ett mycket större ansvar och det är något jag känner att jag har vuxit med. Så absolut vill jag vara med och bidra och se till att tempot hålls uppe på träningar och matcher. Jag ska göra mitt yttersta för att ÖIS ska göra så bra som möjligt.

Vilka förhoppningar har du på nästa säsong 2018?
– Det känns väldigt spännande med hur det kommer att se ut nästa år. Jag kommer att ha kvar samma tränare (Thomas Askebrand) som jag vet kommer att vara väldigt uppskattad här. Det ska bli kul att få träffa alla nya lagkamrater. Jag ser fram emot ett framgångsrikt 2018.

 

Här är ÖIS värvningar inför 2018

Varmt välkommen till Örgryte IS, David Engström!

Varmt välkommen till Örgryte IS, Filip Almström Tähti!

TV: Möt ÖIS nyförvärv Filip Almström Tähti

TV: Möt ÖIS nyförvärv David Engström

Varmt välkommen till Örgryte IS, Karl-Johan Lindblad!

 

Text: Johan Velagic