Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Oliver Stanisic

Under två års tid har Oliver Stanisic spelat i Varberg och pluggat i Trollhättan samtidigt som han har bott i Göteborg. Nu är han klar för ÖIS och till vintern är han klar med utbildningen. Den reslige försvararen kommer närmast från Varbergs BoIS som nyligen avslutade ett dramatiskt kval.

Efter en tung säsong stod det klart att Varbergs BoIS var tvungna att kvala för att hålla sig kvar i Superettan. Precis som ÖIS i fjol. Första matchen slutade med förlust. Precis som för ÖIS i fjol. Men i andra och avgörande matchen vände Varberg och höll sig kvar. Precis som ÖIS i fjol.

– Det var lite som ÖIS kval förra året där vi låg under i första matchen och sen vände i sista. De hade allt att vinna och vi hade allt att förlora. Att åka till Oskarshman i november är inte alltid så roligt. Vi dominerade egentligen matchbilden, men de gjorde mål på våra misstag. De hade både 3-0 och 4-1. På tilläggstid gjorde vi ett viktigt mål till 4-2. Vi krånglade till det och satte oss i en svår sits inför returen. Väl där samlade vi ihop oss och såg till att göra jobbet för varandra och för föreningen och löste det precis. Vi vann med 2-0 och klarade oss, säger Oliver Stanisic.

Hur var känslan när slutsignalen gick?
– Det var en skön känsla. En lättnad som bara släpper. Hela november, när man inser att det är dags för kval, det är inte kul. Alla andra går på semester, men själv sitter du där med ångest. De matcherna är inte roliga, men de matcherna är bra att ha på sitt cv. Vi klarade av dem, det var väldigt skönt att vi löste det till slut, säger Oliver Stanisic.

Hur skulle du sammanfatta årets säsong?
– En strulig säsong. Spelaromsättningen var enorm inför säsongen. Att sätta ihop ett lag med så många nya är väldigt svårt. Vi löste det till slut med att hålla oss kvar efter en grym prestation, säger Stanisic.

Och för egen del?
– Jag utvecklades mycket under året. Jag spelade i stort sett varenda match och kände att jag klarar av den här nivån, att jag håller. Mitt passningsspel utvecklades även rätt mycket då vi hade ett passningsorienterat spel. Jag har tagit några steg framåt personligen, säger Stanisic.

Parallellt med fotbollen pluggar Stanisic även industriell ekonomi som han beräknas vara klar med till vintern.

– Jag är i princip klar med utbildningen, det är bara en kurs kvar som jag skriva nu i vinter. Sedan är jag förhoppningsvis klar och utbildad högskoleingenjör. Det är väldigt skönt.

Utbildningen är i Trollhättan. Samtidigt har han spelat fotboll i Varberg och boendet, ja det är i Göteborg.

Hur hinner du med allt?
– Jag läste en del av utbildningen när jag spelade i Qviding vilket underlättade lite. Sen blev det lite struligare när jag gick till Varberg, det blev det. Jag fick helt enkelt planera tiden bättre. Optimera de timmarna jag hade över.

Medan ett kapitel avslutas lagom till säsongsstart påbörjas ett annat. I går onsdag genomförde Stanisic läkarundersökningen och skrev på för två år med ÖIS.

– Det är väldigt skönt att det är klart. ÖIS är en väldigt anrik förening och alla i Göteborg har koll på ÖIS. Det känns stort att nu få vara en del av Örgryte. Jag är väldigt tacksam över den här chansen och att jag får representera den här klubben och fortsätter:

– När du går ut på Gamla Ullevi som motståndare känner du av stämningen som finns där. Jag vill vara en del av den stämningen och inte emot den. Det ser jag fram emot.

Vad hoppas du kunna bidra med i ÖIS?
– Jag vill bidra på alla sätt jag kan. Som försvarare handlar det om att inte släppa in mål. Jag är en fysisk spelare, stark. Jag besitter ledaregenskaper och ser till att jobbet görs ute på plan. Det är det jag vill bidra med.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år

Välkommen till ÖIS, Oliver Stanisic!

Även Fredrik Zanjanchi klar för ÖIS

Läs mer om Fredrik Zanjanchi