Nyheter


Möt ÖIS nyförvärv Victor Sköld

Läs mer om ÖIS första nyförvärv inför säsongen 2019. Den 29-årige anfallaren Victor Sköld i en första intervju med ÖIS.

I dag onsdag 14 november blev det helt klart att Victor Sköld ansluter till Sällskapet från allsvenska Örebro SK.

– Det är fantastiskt kul och skönt att allt är klart nu. Det är en anrik förening som borde spela högre upp än vad den gör. Förhoppningsvis kan jag komma hit och hjälpa till med att få tillbaka ÖIS där klubben hör hemma, säger Victor Sköld.

Vad har du för förhoppningar under din kommande tid i ÖIS?
– Det handlar som vanligt för egen del att utvecklas. Bli så bra som möjligt och utveckla mig själv. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till att utveckla laget också och föra ÖIS framåt.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med i ÖIS?
– Jag är ju tydligen rätt gammal har jag hört, i alla fall att jag börjar komma upp i åldern. Man slipper gå in i kvadden första gången och så. Jag har ju lite rutin tydligen och det har jag väl. Många påpekar att jag börjar komma upp i åldern, men jag ser inte mig själv som så gammal. Vi har ju ändå Stojan (Lukic) i laget tänker jag, säger Victor Sköld.

Under sin tid i Falkenbergs FF spelade Sköld tillsammans med Stojan Lukic, Dany Ervik och Anton Lans. Dessutom hade han Thomas Askebrand som tränare.

– Thomas är en bra tränare med en väldigt bra personlighet. En allmänt duktig tränare. Thomas är en stor anledning till att det blev ÖIS för mig nu. Han har en stor del i det, säger Sköld.

I år blev det två mål och en assist på 15 matcher, varav åtta från start, i Allsvenskan för Örebro SK.

– Jag hade ju hoppats på mer, självklart. Jag har velat mer i tre år nu. Jag har hoppats på mer än vad jag har fått ut. Jag vet att jag har mer att ge. Jag kom inte upp i min fulla kapacitet den här säsongen. Jag är aldrig nöjd.

Säsongen 2013 vann Victor Sköld skytteligan i Superettan på 19 mål och förde samtidigt upp Falkenbergs FF till serieseger och avancemang till Allsvenskan.

Hur minns du den säsongen?
– Det var fantastiskt roligt. Det var bland de bästa stunderna jag har haft i livet. Att gå så bra som vi gjorde var jättekul. Allt flöt bara på. Det var väldigt roligt och trevligt.

Något du kan tänka dig göra om?
– Haha, ja. Alla dagar i veckan!

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år