Nyheter


Motståndarkollen: Gais

Nu är det nära. I morgon måndag är det dags för vårderbyt mot Gais som du kan läsa mer om i artikeln nedan. Avspark 19.00 på Gamla Ullevi. Hjärtligt välkommen.

FORMEN
Superettan 2019
Gais – IK Frej Täby 0-1
Halmstads BK – Gais 1-2
Gais – Västerås SK 1-1
Mjällby AIF – Gais 2-0
Varbergs BoIS – Gais 2-1

Målskyttarna:
4 mål: Nikola Asceric
1 mål: Arian Kabashi, August Wängberg, Carl Nyström, Marcus Bergholtz, Leonard Pllana, Predrag Randjelovic

SENASTE MATCHEN
Det var drygt två veckor sedan senast Gais spelade en match. Detta då det blev en matchflytt eftersom målvakten Marko Johansson var iväg på en U21-landslagssamling. Därmed är senaste matchen förlusten mot de obesegrade serieledarna Varberg. Trots spel med två man mer blev det en 1-2-förlust för Gais.

Truppen 2019

PROFILEN
Marcus Bergholtz kom fram som en ung och lovande spelare i Helsingborgs IF för sisådär tio år sedan. När skåningarna spelade hem SM-guldet 2011 var mittfältaren utlånad till Stabaek i Norge. Flyttlasset gick sedan vidare till Östers IF där han hann med att gå upp till Allsvenskan för att sedan åka ur både Allsvenskan och Superettan. Bergholtz följde dock inte med till Division 1 utan gjorde två säsonger till i Superettan med Ängelholms FF. I fjol anslöt han till Gais efter en säsong i Division 1 med Utsiktens BK. I dag är lagkapten för de grönsvarta.

TALANGEN
Inför säsongen lånades Marko Johansson in från Malmö FF. Den 20-årige målvakten har spelat tio matcher i år, släppt in tolv mål och hållit nollan vid ett tillfälle. De två tidigare säsongerna har han varit utlånad till Trelleborgs FF. Först spelade han samtliga 30 matcher i Superettan säsongen 2017. I fjol stod han i 29 matcher i Allsvenskan. Har en mängd ungdomslandskamper och även spelat U19-EM för Sverige. Precis hemkommen från ett U21-landslagssamling.

HISTORIK
Sju år efter att ÖIS bildades dök det upp en ny klubb i staden. 1894 grundades Göteborgs Atlet och Idrottssällskap, även kallat Gais. Klubben placerar sig på en tiondeplats i den allsvenska maratontabellen, två hack efter ÖIS. Totalt har det blivit 54 säsonger i Allsvenskan och fyra SM-guld. I år gör Gais sin 31:a säsong i landets näst högsta serie.

SÅ GICK DET SENAST
Superettan 2017
ÖIS – Gais 0-0
Gais – ÖIS 1-1

Superettan 2018
Gais – ÖIS 4-4
ÖIS – Gais 1-3

SENASTE STARTELVAN
Marko Johansson
Aiden Harvey – Niklas Olsson – Carl Nyström – August Wängberg
Predrag Randjelovic – Marcus Bergholtz – Rasmus Rosenqvist
Leonard Pllana – Nikola Asceric – Arian Kabashi

Vad: ÖIS – Gais
Tid: Måndag 17 juni kl. 19.00
Plats: Gamla Ullevi, Göteborg

» Biljetter till matchen

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på Twitter och Instagram där vi kommer att liverapportera från matchen.

Matchen sänds även på CMore. Köper du matchen här tillfaller en del av intäkterna ÖIS.

Missa inte!

Biljetter till vårderbyt ÖIS – Gais 17 juni

Kolla in vår webshop Store 1887