Nyheter


Motståndarkollen: IK Brage

På tisdag är det match igen. IK Brage på bortaplan i Borlänge, Dalarna. Brage som ligger på en fjärdeplats i tabellen. Två poäng upp till en kvalplats. Tre poäng framför jagande ÖIS.

FORMEN
Superettan 2019
IK Brage – Norrby IF 0-0
Dalkurd FF – IK Brage 1-3
IK Brage – Syrianska FC 1-0
Jönköpings Södra IF – IK Brage 2-0
Östers IF – IK Brage 2-2

Målskyttarna:
6 mål: Anton Lundin
4 mål: Christian Kouakou
2 mål: Benjamin Hjertstrand
1 mål: Jonathan Morsay, Robbin Sellin

SENASTE MATCHEN
I senaste omgången fick Brage “bara” med sig ett poäng hem från Växjö efter att ha släppt in ett sent mål. Brage tog ledningen mot Öster med 1-0 genom Anton Lundin redan efter en kvart. I andra halvlek kvitterade Öster till 1-1, men bara minuter slog Lundin till med sitt sjätte mål för säsongen till 2-1 för Brage med kvarten kvar på klockan. I den 95:e minuten åkte sedan Brage på ett blytungt baklängesmål som betydde 2-2 Lagen delade därmed på poängen.

» Truppen 2019

PROFILEN
Anton Lundin har fått en flygande start på årets säsong i Superettan. 23-åringen har redan tangerat sitt målrekord i Superettan under en säsong. Anfallaren har hittills smällt in sex bollar vilket placerar honom på en andraplats i skytteligan. Har spelat i Brage sedan 2011.

TALANGEN
Inför årets säsong har Jonathan Morsay lånats in från GIF Sundsvall. 21-åringen står hittills antecknad för ett mål och en assist på nio spelade matcher. Redan 2016 debuterade Morsay i Allsvenskan för Sundsvall. Året därpå spelade han 26 matcher varav 15 från start. I fjol blev det snålare med speltid och i år är han alltså utlånad till Brage i Superettan.

HISTORIK
IK Brage grundades 1925 och närmar sig 100-årsstrecket. I år gör den klassiska klubben sin 54:e säsong i landets näst högsta serie. Brage har även varit uppe i Allsvenskan där de har 18 säsonger bakom sig. Senast laget spelade i högsta serien var 1993. Säsongen 1982/83 var laget med i UEFA-cupen. Först slogs danska Lyngby ut innan Werder Bremen från dåvarande Västtyskland blev för svåra. Säsongen 1988/89 var klubben med för andra gången, då tog det stopp direkt mot italienska storklubben Inter.

SÅ GICK DET SENAST
Superettan 2013
ÖIS – IK Brage 1-0
IK Brage – ÖIS 0-0

2018
IK Brage – ÖIS 3-1
ÖIS – IK Brage 4-1

SENASTE STARTELVAN
Peter Rosendal
Simon Stenberg – Carlos Garcia – Mattias Liljestrand – Benjamin Hjerstrand
Robbin Sellin – Bjarni Mark Antonsson – Seth Hellberg – Jonathan Morsay
Kristian Andersen – Anton Lundin

Vad: IK Brage – ÖIS
Tid: Tisdag 11 juni kl. 18.30
Plats: Domnarvsvallen

Biljetter till matchen

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från matchen.

Matchen sänds även på CMore. Köper du matchen här tillfaller en del av intäkterna ÖIS.

Missa inte!

Biljetter till vårderbyt ÖIS – Gais 17 juni

Kolla in vår webshop Store 1887