Nyheter


Motståndarkollen: Norrby IF

På lördag spelar ÖIS årets första tävlingsmatch. Det har blivit dags för Svenska Cupen. Norrby IF kommer på besök. Avspark sker 14.00 på Valhalla IP lördagen 16 februari. Här kan du läsa på om lördagens motståndare.

SUPERETTAN 2018
Placering: 12:a
Matcher: 30
Vinster: 9
Oavgjorda: 7
Förluster: 14
Gjorda mål: 31
Insläppta mål: 50

Målskyttarna:
9 mål: Richard Yarsuvat
6 mål: Nicklas Savolainen
3 mål: Abdelrahman Saidi, Adam Eriksson
2 mål: Alen Krasnici
1 mål: Lasse Nilsson, Jonathan Azulay, Nino Osmanagic, Pontus Almqvist, Marcus Översjö, Shkelqim Krasniqi, Abbas Mohamad

PROFILEN
Säsongen 2012 var Ricky Yarsuvat med och spelade upp ÖIS från Division 1 till Superettan. Totalt gjorde anfallaren 31 matcher och fyra mål för Sällskapet innan han flyttade till Norrby IF. Därefter har han hunnit med att ta upp Norrby till Superettan och sedan även vinna skytteligan i Superettan med Dalkurd innan han återvände till Boråsklubben. I fjol blev det nio mål från 26-åringen.

TALANGEN
2017 gjorde Abdelrahman Saidi sin debut i Superettan. I fjol spelade han till sig en startplats och noterades för tre mål och två assist på 25 matcher. 19-åringen är offensiv i sin spelstil och kan spela lite vart som helst på mittfältet.

SÄSONGEN 2018
Superettan inleddes positivt med ett kryss och två vinster efter de tre inledande omgångarna. Därefter hamnade laget in liten svacka och gled allt längre ner i tabellen. Klubben låg i princip hela säsongen och kämpade vid de olika nedflyttningsstrecken. Trots att laget inte vann någon av sina fem avslutande matcher höll Norrby sig kvar i Superettan genom en 12:e plats.

HISTORIK
Norrby IF bildades 1927 och gör i år sin 28:e säsong i landets näst högsta serie. År 1956 gjorde klubben sin första och hittills enda säsong i Allsvenskan. Den mest meriterade spelaren som representerat klubben måste vara Reino Börjesson som 1958 var med och tog ett VM-silver på hemmaplan.

SÅ GICK DET SENAST
Superettan 2017
Norrby IF – ÖIS 5-1
ÖIS – Norrby IF 2-1

Superettan 2018
ÖIS – Norrby IF 1-2
Norrby IF – ÖIS 0-1

SENASTE STARTELVAN
Mergim Krasniqi
Alen Krasnici – Jonathan Azulay – Didric Andersson – Jasin Khayat
Wilhelm Ärlig – Abbas Mohamad – Nicklas Savolainen – Dijan Vukojevic
Robin Strömberg – Ricky Yarsuvat.

Vad: ÖIS – Norrby IF
Tid: Lördag 16 februari kl. 14.00
Plats: Valhalla IP, Göteborg

Biljetter till matchen

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från matchen.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887