Nyheter


Motståndarkollen: Norrby IF

14 juni 2018

Efter det sanslösa Originalderbyt i tisdags är det snart dags för nästa utmaning. På lördag gästas ÖIS av Norrby IF som presenteras i artikeln nedan.

FORMEN
Superettan 2018
Falkenbergs FF – Norrby IF 0-0
Norrby IF – Helsingborgs IF 0-1
AFC Eskilstuna – Norrby IF 4-0
Norrby IF – IK Brage 2-0
Östers IF – Norrby IF 3-0

Målskyttarna:
3 mål: Richard Yarsuvat
2 mål: Nicklas Savolainen
1 mål: Lasse Nilsson, Marcus Översjö, Adam Eriksson, Shkelqim Krasniqi, Abdelrahman Saidi

NYFÖRVÄRV 2018
Lasse Nilsson – IF Elfsborg
Richard Yarsuvat – Dalkurd
Meriton Qoraj – Assyriska BK
Patrick Dyrestam – Assyriska BK
Marc Axengren – Husqvarna FF
Adam Eriksson – FK Karlskrona
Jonathan Azulay – Utsiktens BK
Hugo Svensson – IF Elfsborg U19
Kenan Mehovic – IK Gauthiod
Daniel Sijan – Uppflyttad från U19
Erik Ekström – Uppflyttad från U19

PROFILEN
Lasse Nilsson är Norrbys mest rutinerade och meriterade spelare med flera års spel utomlands. Med sina 36 år är han Norrbys äldsta spelare och endast en av två 80-talister i boråsarnas unga trupp. De flesta förknippar Dalasonen Nilsson med den andra Boråsklubben IF Elfsborg där han gjorde åtskilliga säsonger och även var med och vann ett SM-guld. Anfallaren inledde annars sin karriär hemma i IK Brage. Efter några lyckade år i Elfsborg påbörjade han en utlandskarriär. Först gick flyttlasset till holländska Heerenveen, sedan franska Saint Etienne innan han blev dansk mästare med Ålborg. Samma år som han blev dansk mästare lånades han in till Elfsborg igen innan han gjorde ytterligare tre säsonger i Holland och Vitesse. Därefter kom han tillbaka till Elfsborg för en tredje och sista sejour i klubben. Inför i år gick han över till grannklubben Norrby IF där han dragits med skador och inte spelat i de två senaste matcherna. Lasse Nilsson har även två landskamper på sitt konto.

TALANGEN
Abdelrahman Saidi gjorde sin debut i Superettan i fjol. Den unge mittfältaren noterades för 17 matcher varav tolv var från start. På dessa petade han in två mål och gjorde en assist. I år har han hittills kommit upp i åtta matcher varav sex från start och har gjort ett plus ett så här långt. 18-åringen kan spela lite vart som helst i de offensiva rollerna på mittfältet.

SÄSONGEN 2018
Norrby åkte ut ur Svenska Cupens gruppspel efter tre raka förluster. Superettan inleddes däremot desto positivare. Ett kryss och två vinster efter de tre inledande omgångarna bådade gott. Men på de efterföljande nio matcherna har det endast blivit en seger och svidande sex förluster. Detta placerar laget på en tolfteplats i serien, endast två poäng ner till negativt kval.

HISTORIK
Norrby IF bildades 1927 och gör i år sin 27:e säsong i landets näst högsta serie. År 1956 gjorde klubben sin första och hittills enda säsong i Allsvenskan. Den mest meriterade spelaren som representerat klubben måste vara Reino Börjesson som 1958 var med och tog ett VM-silver på hemmaplan.

TRÄNARCITATET
”Det är ett ganska fysiskt och tungt lag som jobbar hårt. De har offensivt starka pjäser med bland annat Richard Yarsuvat längst fram och Nicklas Savolainen och Marcus Översjö. Det är en tuff match, de är vassa framåt.”
– Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS.

SÅ GICK DET SENAST
Superettan 2017
Norrby IF – ÖIS 5-1
ÖIS – Norrby IF 2-1

SENASTE STARTELVAN
Mergim Krasniqi
Alen Krasniqi – Mehmed Dresevic – Marc Axengren – Kardo Aso Omar
Marcus Översjö – Adam Eriksson – Nicklas Savolainen – Abdelrahman Saidi – Kenan Mehovic
Richard Yarsuvat

 

Vad: ÖIS – Norrby IF
Tid: Lördag 16 juni kl. 18.00
Plats: Gamla Ullevi, Göteborg

Biljetter till matchen

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från matchen.

Matchen sänds även på CMore. Köper du matchen här tillfaller en del av intäkterna ÖIS.

 

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Norrby IF 16 juni

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic