Nyheter


Motståndarkollen: Östers IF

Det korta sommaruppehållet är över och det är äntligen dags för uppstarten av Superettan igen. På lördag 13 juli tar ÖIS emot nästjumbon Östers IF på Gamla Ullevi.

FORMEN
Superettan 2019
Östers IF – Mjällby AIF 0-1
Trelleborgs FF – Östers IF 1-1
Östers IF – IK Brage 2-2
Östers IF – BP 2-2
Östers IF – Varbergs BoIS 1-1

Målskyttarna:
4 mål: David Johannesson
3 mål: Carl Johansson
1 mål: Mattias Pavic, Liridon Silka, Filip Örnblom, Joao Pedro

SENASTE MATCHEN
I sista matchen innan sommaruppehållet tog Östers IF emot serieledarna Varbergs BoIS på hemmaplan. Öster tog ledningen genom 20-årige Filip Örnblom som därmed gjorde sitt första mål i Superettan. Öster gick mot en tung trepoängare, men endast sex minuter från slutet kvitterade Varberg och Robin Book till 1-1 som också blev slutresultatet.

Truppen 2019

PROFILEN
Efter att ha öst in mål för IFK Åmål i division 3 plockades David Johannesson in av Ljungskile SK inför säsongen 2013. Under sin debutsäsong i Superettan gjorde han åtta mål, året därpå 14 mål. Flyttlasset gick sedan vidare till Varberg där anfallaren gjorde en säsong och sedan Gais där det endast blev en halvsäsong innan han lånades ut till Östers IF där han har blivit kvar. I år gör 32-åringen sin tredje säsong i Öster. Den här säsongen har han hittills antecknats för fyra mål vilket innebär att han toppar den interna skytteligan.

TALANGEN
Carl Johansson är en spelskicklig mittfältare som först lånades in från Kalmar FF för att i år gör övergången permanent. Säsongen 2016 debuterade han i Allsvenskan för Kalmar FF och hann göra en handfull matcher innan en skada satte stopp. Totalt blev det 22 allsvenska matcher för KFF innan han i fjol lånades in till Öster där han tog en startplats. I fjol gjorde han sex mål och tre assist i Superettan, i år har han hittills gjort tre mål och en assist på 13 matcher. Johansson var med och spelade U19-EM i Georgien 2017 och var även med vid U21-landslagets senaste samling förra månaden.

HISTORIK
Öster är en klassisk klubb och en av de mest meriterade föreningarna i Superettan. I skarven mellan 70- och 80-talet hade Öster sin mest framgångsrika period. Då kom tre av klubbens fyra SM-guld samt deras hittills enda cupguld. Totalt har det blivit 33 säsonger i Allsvenskan där Öster placerar sig på en 13:e plats i maratontabellen. Likt ÖIS har klubben varit nere och vänt i Division 1 på senare år. I år gör Öster sin 23:e säsong i landets näst högsta serie.

SÅ GICK DET SENAST
Superettan 2017
ÖIS – Östers IF 1-1
Östers IF – ÖIS 1-1

Superettan 2018
Östers IF – ÖIS 1-3
ÖIS – Östers IF 1-0

SENASTE STARTELVAN
Tobias Andersson
Stefan Karlsson – Fredrik Lundgren – Månz Karlsson – Mattias Pavic
Filip Örnblom – Carl Johansson – Jonathan Drott – Joao Pedro
David Johannesson – Dragan Kapcevic

Vad: ÖIS – Östers IF
Tid: Lördag 13 juli kl. 16.00
Plats: Gamla Ullevi, Göteborg

» Biljetter till matchen

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från matchen.

Matchen sänds även på CMore. Köper du matchen här tillfaller en del av intäkterna ÖIS.

Missa inte!

Höstens spelschema är här

Biljetter till höstens matcher

Kolla in vår webshop Store 1887